Tidligere Karpe Diem-manager dømt for bevisplanting

Brækhus-advokatene Morten Andreassen og John Christian Elden på plass ringside for å se Cecilia Brækhus bokse mot kroatiske Ivana Habazin i den historiske VM-kampen i København i 2014
Kjendisadvokaten og tidligere manager for en rekke profilerte norske artister, Morten Andreassen, ble tirsdag dømt til 30 dagers betinget fengsel.

Det melder TV 2 tirsdag ettermiddag.

Ifølge nyhetsmediet skal advokaten, som for mange er mest kjent som tidligere manager for artister som Briskeby, Lene Marlin, Turbonegro og Karpe Diem, og som også har vært involvert i bokser Cecilie Bræhus sitt promoteringsselskap First Lady Promotions, ha blitt dømt for å plante bevis i en sak hvor han representerte en 26 år gammel ransmann.

Han skal også ha blitt dømt til å betale en bot på 30.000 kroner.

LES OGSÅ: Countrystjerne til Norge.

Raneren hadde ifølge TV 2 tilstått i et avhør, men for å underbygge forklaringen sin skal han ha vært avhengig av at politiet fant ransutbyttet der han sa det skulle ligge. Nedre Telemark tingrett mener det er bevist gjennom avspilte telefonsamtaler at advokaten skal ha kontaktet ranerens bror og informert vedkommende om at politiet skulle gjennomsøke boligen til deres felles mor for å lete etter pengene.

Dersom ransutbyttet hadde blitt funnet ville det trolig ført til at ransmannen ble løslatt fra politiets varetekt.

Foto:Claudio Bresciani | NTB Scanpix
Morten Andreassen startet karrieren som musikkmanager med gruppen Briskeby på begynnelsen av 2000-tallet. Her er han fotografert med gruppens medlemmer i forbindelse med MTV EMA’s i Frankfurt tilbake i 2001.

Erling Olav Lyngtveit, Andreassens forsvarer, forklarer overfor TV 2 at hans klient ikke hadde intensjoner om å forstyrre politiets etterforskning av ranet:

– Han har umiddelbart anket. Han mener han er dømt med urette. Han er skuffet over tingrettens dom. Han mener han er uskyldig.

LES OGSÅ: Fiaskofestival gjenoppstår.

Andreassen skal ha vært sykemeldt fra Advokatfirmaet Elden av andre årsaker den siste tiden.

Foto:Willy Larsen | GAFFA
Karpe Diem fotografert i Oslo Spektrum tilbake i 2017. Frem til april samme år var Andreassen manager for duoen.