Fiaskofestival gjenoppstår

De skulle lage et svensk Woodstock. I stedet blir festivalen husket som «den største fiaskoen i svensk pophistorie».

For snart 50 år siden ble Festival Of The Midnight Sun annonsert, en festival som skulle finme sted på en racerbane utenfor Mantorp i Sverige. Festivalen skulle etter planen bli en svensk versjon av Woodstock. Arrangørene regnet med opp mot 300.000 besøkende, og de hadde lykkes i å booke giganter som Canned Heat og Chuck Berry.

Men det ble ikke noe svensk Woodstock. I stedet skulle festivalen komme til å bli husket som «den største fiaskoen i svensk pophistorie».

Nå får riktig nok festivalen en ny mulighet, ifølge Corren.

I sommer skal nemlig en ny versjon av festivalen arrangeres. Men i stedet for racerbanen i Mantorp, skal den denne gangen finne sted ved Sjögestad Motell drøye to mil utenfor Linköping.

Den gang gjorde de alt feil

– Det er en gal idé, men vi har fått mye positiv respons. Jo mer man dykker ned i 1970-festivalen, jo mer spennende blir det, sier Mats Carlheim, som arrangerer den nye festivalen sammen med den nystartede foreningen Rockereds kulturförening.

LES OGSÅ: Cardi B topper plakaten til norsk festival.

Denne gangen har arrangørene mer realistiske planer:

– Vi kommer til å kunne ta imot maks 3.000 personer. Det er like mange som var på festivalen i 1970, men for oss innebærer det fullt hus i stedet, sier han videre til Corren.

De satser heller ikke på like store bookinger som den gang, men de skal i større grad fokusere på mindre band, men som «låter som 1970».

Arrangørene  planlegger dessuten allerede 50-årsjubileet, som vil finne sted neste sommer. Da håper de å kunne få noen av dem som var å finne i original-lineupen på plakaten.

LES OGSÅ: Dette er årets Spellemann-programledere.

Når Corren spør dem om de er sikre på at det kommer til å gå bedre denne gangen, svarer de:

Om man ser på hvordan de forrige arrangørene gjorde det, så begikk de alle feil man kan gjøre. Dels var det en tabbe å ha den midt på sommeren, da det skjer mye annet. I tillegg var det mange rykter om at «raggare» fra Stockholm ville komme ned og slåss, hvilket skremte bort mange. Vi kommer heller ikke til å booke noen artister vi ikke er sikre på at vi har penger til å betale, så vi kjenner oss trygge.