Lover tidenes hiphop-fest i hovedstaden

Wu-Tang Clan fotografert i 2019.
Tre av sjangerens største ikoner inntar Oslo Spektrum for å lage det arrangørene beskriver som «vårens mest storslåtte fest».

Wu-Tang Clan (bildet), De La Soul og Public Enemy legger ut på en storstilt fellesturné i 2019.

Nå er det klart at også Norge får besøk av hiphop-legendene. Torsdag 23. mai er det duket for det som fort kan bli en av tidenes hiphop-fester i hovedstaden når de tre gruppene stiller på scenen i Oslo Spektrum.

LES OGSÅ: Norgesaktuelle Rita Ora etterforsket.

– Denne kvelden vil bli legendarisk, og jeg tror ikke noe lignende har blitt gjennomført i Norge i denne skalaen før. Disse gruppene er tre av de mest ikoniske i sjangeren og at de alle står på samme scene under samme turnébanner for å feire deres respektive suksesser, kan jo ikke bli noe annet enn tidenes fest, sier Mark Vaughan i arrangørselskapet Atomic Soul til GAFFA.

Turnéen som har fått navnet «Gods of Rap» blir ifølge arrangørene en feiring av de tre gruppenes udødelige og klassiske albumutgivelser, der 2019 markerer en viktig milepæl for alle tre:

Wu-Tang Clan feirer at det er 25 år siden albumet Enter The Wu-Tang (36 Chambers) ble utgitt, Public Enemy feirer 30 år med It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back og De La Soul gjør det samme med sin anerkjente 3 Feet High And Rising.

LES OGSÅ: Nolan deler nye filmplaner.

Det er heller ikke snakk om grupper som renner ned norske konsertscener.

Wu-Tang Clan har gjestet hovedstaden to ganger så langt det siste tiåret, på Øyafestivalen i 2013 og Sentrum Scene to år senere. De La Soul var sist i Norge under UKA 2005 i Trondheim. Public Enemy besøkte Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen under en turné våren 2007.

Billettsalget til «Gods of Rap»-kvelden i Oslo Spektrum starter onsdag 30. januar klokken 10:00 – via Ticketmaster.