Kritikken hagler i forkant av Super Bowl – Gladys Knight har sagt ja til å synge USAs nasjonalsang

Gladys Knight har sunget «Star Spangled Banner» før - og håper at hennes fremføring under Super Bowl i februar vil virke samlende.
Rihanna og Cardi B sies å ha sagt nei til å synge «Star Spangled Banner» under Superbowl 3. februar – men nå rykker den legendariske soulsangeren Gladys Knight inn.

Kritikken hagler. Men 74 år gamle Knight har svaret klart når Variety spør artisten og borgerrettsforkjemperen om hennes synspunkt på NFLs behandling av Colin Kaepernick.

– Min forståelse er at Kaepernick protesterer mot to ting, og det er politivold og urettferdighet. Det er uheldig at vår nasjonalsang dras inn i denne debatten, skriver Gladys Knight.

LES OGSÅ: Europeiske festivalarrangører og promotører til krig mot felles fiende.

– Jeg er her nå og på søndag 3. februar for å gi nasjonalsangen stemmen sin tilbake, for å stå inne for dens historiske ordvalg, og måten den forener oss når vi hører den – og for å sette den fri fra de samme fordommene jeg har kjempet mot hele mitt liv, sier Gladys Knight, og minner om at hun marsjerte for borgerrettigheter på 60-tallet.

– Jeg har vært i front av denne kampen lenger enn de fleste av dem som uttrykker sine meninger, fastslår soulveteranen, som mener hun har «vunnet retten» til å synge USAs nasjonalsang på Super Bowl-arrangementet i sin egen hjemby Atlanta.

LES OGSÅ: Europeiske festivalarrangører og promotører til krig mot felles fiende.

Nå håper hun at nasjonalsangen i år «vil virke samlende på en måte vi aldri tidligere har sett, og at vi kan gå fremover». Men kritikken hagler, der mange yngre uttrykker skuffelse over valget hennes.

(©NTB)