Debuten vakte oppsikt også internasjonalt – om kort tid slippes oppfølgeren

Hajk fotografert i 2019 i forbindelse med slippet av andrealbumet «Drama».
Debuten til det norske bandet Hajk vakte oppsikt også internasjonalt – og to år senere er det snart klart for andrealbumet, kalt Drama, fylt med storslått pop.

Det første albumet til Hajk fikk full pott her i GAFFA – det ble omtalt som en «usedvanlig sterk debut» av vår anmelder.

Om noen få uker slippes oppfølgeren, som får følge av en turné som tar kvintetten til fem norske byer – og to danske – i februar og mars, før festivalsommeren venter.

Albumtittelen gjenspeiler drama av den medmenneskelige sorten, ifølge plateselskapet Jansen Records, som formidler denne beskjeden fra bandet:

– For oss handler det også om at vi lengter etter mer medmenneskelighet og naiv kjærlighet i en verden hvor det noen ganger virker som om dette er en mangelvare.

Musikalsk sies Hajk å omfavne sine urbane inspirasjoner, i form av artister som Solange, Frank Ocean, Thundercat og MNDSGN.

LES OGSÅ: Europeiske festivalarrangører og promotører til krig mot felles fiende.

Drama slippes 8. februar. Deretter spiller Hajk konserter i Hulen i Bergen 14. februar, på Tou Scene i Stavanger 28. februar, Samfundet i Trondheim 1. mars, Rockefeller i Oslo 20. mars og på Østsia i Kristiansand 22. mars.

Foto:Johan Nord
Hajks debutalbum fra 2017 fikk skryt av en samlet norsk musikkpresse. Nå er de klare med oppfølgeren.

(©NTB)