Eksklusiv førpremiere fra Trondheim Calling-aktuelle Biru Baby:

– Verden er en tease, og vi får ikke sove fordi dere teaser oss til craziness

Biru Baby slipper to nye musikkvideoer fra fjorårets kritikerroste album denne måneden, før de i mars reiser på Europa-turné som oppvarmer for det japanske bandet Man With A Mission.
Bandet ble i 2016 trukket frem som et av GAFFA-skribentenes høydepunkt under Trondheim Calling. Nå er Biru Baby tilbake med et kritikerrost album i bagasjen - og en ny opptreden på festivalen.

Etter Áltá-bandets konsert på showcasefestivalen i Trondheim for tre år siden, skrev GAFFAs Birgitte Garberg Bjerke at Biru Baby «hadde publikum i sin hule hånd» med sin utradisjonelle blanding av joik og aggressiv, energisk punkrock.

Hun tildelte konserten hele fem stjerner i sin anmeldelse.

Opptredenen til bandet ble også trukket frem som et av festivalens høydepunkter i GAFFA-skribentenes felles oppsummering i etterkant av Trondheim Calling 2016 – sammen med Ary, Gundelach, Dagny og Sauropod. Alle navn som har markert seg på den norske musikkscenen i løpet av de påfølgende årene.

LES OGSÅ: En stjernespekket hyllestkonsert.

Også Biru Baby var fornøyde med konserten. Samtidig er medlemmene av bandet klare på at de vil overgå publikums forventninger når de igjen opptrer på festivalen fredag 1. februar. Denne gangen med fjorårets kritikerroste album Ancient Call i bagasjen.

– Trondheim Calling 2016 var et høydepunkt, så denne gangen tar vi det til next level med hele Biru Crew og Biru-danserne sånn at alle får joine den festen! 2019 GAME ON, uttaler bandet i en felles melding til GAFFA.

Våkner fra dvalen

Etter to måneder i total mørketid, kommer sola tilbake til Biru Babys hjemby. Det har også vært relativt stille fra bandet disse to månedene, men etter eget utsagn våkner de fra vinterdvalen når det denne uka er tid for slipp av videoen til låta Insomnia.

Insomnia er et resultat av emotional overload. Verden er en tease, og vi får ikke sove fordi dere teaser oss til craziness.

Musikkvideoen er den sjette i rekken fra fjorårets album Ancient Call, og viser at bandet fortsatt har fokus på å gi fansen en gjennomført estetikk i sine videoer.

Albumet ble i forbindelse med lanseringen beskrevet som «en åtte kapitler lang reise gjennom Sápmi/Finnmark, urmennesket i en moderne verden og musikerens paradoksale tilværelse som avhengig av både kommersiell suksess og kunstnerisk utfoldelse».

LES OGSÅ: Slipper Dolores’ siste sanger.

Se Biru Baby på Trondheim Calling fredag 1. februar.

Foto:Dánil Røkke
Det samiske bandet Biru Baby ser frem til å spille på Trondheim Calling i månedsskiftet januar/februar.