Økokrim bekrefter at de etterforsker Tidal

ILLUSTRASJONSBILDE: Strømmetjenesten Tidal.
Økokrim etterforsker mulige falske avspillinger i strømmetjenesten.

Nå er det klart at Økokrim etterforsker funnet av falske Beyoncé- og Kanye West-avspillinger hos Tidal. Etterforskningen har pågått i det skjulte siden i fjor høst. Det skriver Dagens Næringsliv.

– Økokrim kan nå bekrefte at vi etterforsker fire anmeldelser av Tidal Music as, sier førstestatsadvokat Elisabeth Harbo-Lervik i Økokrim til avisen.

Det var i mai i fjor at DN publiserte saken om at artistene Beyoncé og Kanye Wests lyttertall hadde blitt manipulert i Tidal, slik at de hadde fått større utbetalinger.

LES OGSÅ: Musikerne trekker seg fra Tidal.

De to superstjernene er medeiere i strømmetjenesten, som har base i Oslo. Ifølge DN hadde manipuleringen foregått ved at det var ført inn ekstra avspillinger på ekte kunders kontoer.

Avisen skrev videre at deres journalister hadde fått tilgang til store mengder interne data fra Tidal, som viste hvordan brukere har lyttet til musikk. Flere Tidal-kunder som har blitt konfrontert med disse loggene, stiller seg uforstående til at de skal ha spilt sanger av artistene like mange ganger som opplyst. Det ble også oppdaget repeterende mønstre i loggene.

Til sammen ble det ifølge avisen funnet mer enn 320 millioner falske avspillinger, og mer enn 1,7 millioner brukerkontoer var berørt.

Ukene etter DN-dokumentaren ble det levert inn fire politianmeldelser mot Tidal fra norske musikkorganisasjoner.