Lover publikum en ny og eksklusiv festivalopplevelse

X2 Festivalen i Sunnmøre. Bildet er tatt under konserten til Dårlig Vane i 2017.
X2 Festivalen vender tilbake i 2019. Årets program byr på flere norske stjerneskudd.

I dag kan X2 Festivalen annonsere sitt 2019-program. Under den tre dager lange festivalen i Volda i slutten av mars kan publikum oppleve fremadstormende norske artister som Fieh, Kamelen, Biru Baby, Safario, 22, Softcore untd. og Loui & Lexus – i tillegg til veteranen Skatebård, den amerikanske DJ’en og produsenten Gigamesh, svenske Crackazat og islandske SZK.

Datoene for årets festival er 28. til 30. mars. I tillegg til Studenthuset Rokken tas en gammel propellhall i bruk som konsertarena.

LES OGSÅ: Scorseses Dylan-prosjekt til Netflix.

– Etter slippfesten 12. januar med over 500 besøkende, fikk jeg inntrykk av en blanding mellom et tilfreds og nysgjerrig publikum, må vel være det vi ønsker oss også. Festivalen har levert konsertopplevelser som har gitt inntrykk tidligere, så nå gjelder det å levere igjen, noe vi har troen på, uttaler den ferske festivalsjefen Mathias Remmeret i en kommentar til GAFFA.no.

Foto:Promo
Fieh er blant artistene som spiller på X2 Festivalen i mars.

Festivalen, som ble startet av studenter i Volda i 2005, blir i en pressemelding beskrevet som en «naturfestival i hjertet av sunnmørsalpene». Siden starten har festivalen utvidet programmet fra én skikonkurranse til over 70 kultur- og sportsaktiviteter. Det hele startet med en randonee-konkurranse opp og ned to fjell, derav navnet X2.

Programmet inneholder, ifølge arrangørene, alt fra ski og surf til ølsmaking og yoga. Og selvfølgelig masse musikk.

LES OGSÅ: Røper årsaken bak turnéavlysning.

I løpet av festivalen konkurreres det i femten forskjellige sportsgrener, hvor hele fem er en del av norgescupen i sin gren. Festivalen har i tillegg et stort fokus på kveldsarrangementene; hver kveld er det konserter og foredragsholdere på festivalområdet i Volda sentrum.