Anklages for flere seksuelle overgrep

Michael Jackson fotografert under en pressekonferanse kort tid før sin bortgang i 2009.
Nye anklager mot popstjernen Michael Jackson kommer frem i dokumentarfilmen «Leaving Neverland».

Michael Jackson har flere ganger blitt anklaget for seksuelle overgrep, og i en ny dokumentarfilm kommer ytterligere vitnesbyrder fra personer som sier de har blitt utnyttet av den avdøde popstjernen. Dokumentarfilmen «Leaving Neverland» har premiere på den amerikanske filmfestivalen Sundance. Ifølge Rolling Stone handler den om Jacksons relasjoner til to gutter.

Slik lyder filmens synopsis: «På høyden av sin karriere påbegynte Michael Jackson et langt forhold med to gutter, syv og ti år gamle, og deres familier. Nå i 30-årsalderen forteller de historien om hvordan de ble seksuelt utnyttet av Jackson».

LES OGSÅ: Slottsfjell-eventyret kan være over.

Den nå avdøde Jackson har gjennom årenes løp blitt anklaget for flere tilfeller av seksuelle overgrep. I 2005 ble han frifunnet i en mye omtalt rettssak og drøyt 20 år tidligere ble en annen sak avgjort utenfor domstolen. En representant for Michael Jacksons dødsbo har uttalt seg om den nye dokumentaren og avfeier den som «nok et krenkende og patetisk forsøk på å utnytte og tjene penger på Michael Jackson».

Bak «Leaving Neverland» står Dan Reed, som blant annet er kjent for dokumentarfilmene «The Pedophile Hunters» og «Three Days Of Terror: The Charlie Hebdo Attacks».