Slayer med nok en avskjedskonsert i Norge

Slayer legger inn nok et stopp i Norge på sin aller siste verdensturné.
Thrash-legendene bekreftet til festival.

Torsdag spilte Slayer for et utsolgt Oslo Spektrum. Lovordene haglet i kombinasjonen med vemodigheten over turnées navn «Final World Tour». GAFFAs anmelder Henrik E. Lesjø tildelte konserten fire stjerner i sin anmeldelse.

Bandets forhold til den norske fansen er sterkt og deres enorme popularitet i Norge gjør at de nå kommer tilbake for aller siste gang. Avslutningen skjer på Tons Of Rock i Oslo 28. juni neste år.

– Når jeg tenker på Tons Of Rock, så er Slayer det bandet jeg umiddelbart tenker på. Da vi startet festivalen var Slayer det første bandet vi ønsket oss, og jeg måtte klype meg i armen da vi presenterte dem som headliner første året. At vi nå seks år senere skal gjøre den siste Slayer konserten på norsk jord er helt uvirkelig. Det er selvsagt vemodig å se metalens kanskje viktigste band takke for seg, men ikonene Slayer avslutter definitivt på topp. Det er duket for en historisk avskjed på Ekeberg, sier en stolt bookingsjef Jarle Kvåle i en kommentar.

LES OGSÅ: Dream Theater til norsk festival.

Sammen med band som Metallica, Megadeth og Anthrax, regnes Slayer som en av trashmetalens fire store. Bandet har vært med å forme sjangeren fra starten av åttitallet med klassiskere som Reign In Blood, South Of Heaven og Seasons In The Abyss.

Foto:Willy Larsen
Slayer fotografert på scenen i Oslo Spektrum torsdag kveld.

Da Slayer spilte på Tons Of Rock i 2015 etter utgivelsen av albumet Repentless tronet de øverst på plakaten. I 2019 deler de plassen med Kiss, Def Leppard, Volbeat, Dream Theater, Mayhem, Gluecifer og mange flere.

Datoene for Oslo-premieren til Tons Of Rock er satt fra 27. til 29. juni, nær på dagen én måned før Norway Cup. Metal- og rockepublikummet skal tråkke rundt på de samme gressmattene som unge fotballspillere skal spille kamper.

LES OGSÅ: Pete Shelley er død.

– Vi er veldig spent på å bruke Ekeberg som festivalarena. Vi jobber med å utvikle flere arenaer spredd over Oslo, til små og store arrangementer. Vi tror det er smart å bruke den plassen vi allerede har på en bedre måte, uttalte kulturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen, da nyheten om at festivalen kom til å flytte til Oslo ble kjent.