Inntar Sentrum Scene i Oslo torsdag kveld:

Hiphop-stjernen får lunken kritikk i dansk presse

Hiphop-stjernen Lil Pump.
Amerikanske Lil Pump befinner seg denne uken i Skandinavia på turné. Tilbakemeldingene etter konserten i København mandag er derimot ikke mye å skryte av.

Den 18 år gamle rapperen, mest kjent for hits som Gucci Gang, I Love It (sammen med Kanye West), Drug Addict og Esskeetit, er i disse dager ute på turnéen «Harverd Dropout Tour». Mandag traff turnéen København og Store Vega. I morgen står Lil Pump foran et utsolgt Sentrum Scene i Oslo.

Men ser vi på tilbakemeldingene fra konserten i den danske hovedstaden er det kanskje ikke så mye å glede seg til. Både GAFFA Danmark og Soundvenue sparer på stjernene og lovordene i sine respektive anmeldelser av konsertkvelden.

LES OGSÅ: Roskilde donerer til norsk klubbkonsept.

Aller strengest er GAFFAs anmelder Cillian Murphy som kun gir rapperen to stjerner under overskriften: «Lil Pump, store moshpits».

– Om fremkomsten av SoundCloud-generasjonen har lært oss noe, er det at gimmicks og attitude er mye viktigere for det nye kullet hiphop-forbrukere enn innholdsrike tekster og skarp teknisk levering. Lil Pump er om mulig personifiseringen av nettopp denne tendensen, skriver Murphy.

Soundvenue er sparsommelig med stjernekarakteren men strekker seg til tre stjerner i sin anmeldelse, hvor det allerede i overskriften påstås at rapperen ikke klarte å rappe live, men samtidig stilles spørsmålet om hvorvidt «han egentlig trengte å gjøre det».

Magasinets anmelder Kristian Karl skryter av «den eksplosive energiutladingen» med «moshpits, stagedives og totalt anarki», men mener live-leveringen fra scenen har blitt dårligere og dårligere.

LES OGSÅ: Slakter DJs oppførsel mot Hegerberg.

Lil Pump spiller på Sentrum Scene i Oslo torsdag kveld. I pressemeldingen fra spillestedet ble rapperen i august presentert som «superstjerne, moderne ikon og naturkraft», og «årets hotteste navn på hiphop-himmelen».

Rapperen spilte på Kadetten og Pstereo i sommer.