Norske Prince-eksperter frykter musikkfilm-planer

Petter Aagaard og Christer Falck reagerer på planene om Prince-film.
Filmselskapet Universal Pictures har sikret seg rettighetene til en rekke Prince-låtklassikere, for å lage en film muligens i samme stil som «Mamma Mia!»-filmene.

Det melder Variety, og siterer kilder på innsiden som hevder at det ikke dreier seg om en biografisk film, men at både filmselskapet og bostyret til Prince ønsker «noe originalt og utenfor boksen».

Det skal være snakk om en fiksjonshistorie, der Prince-låtene skal drive handlingen fremover. Høres det kjent? Ifølge Variety er det nettopp en parallell til «Mamma Mia!» som Universal Pictures’ produsenter og sjefer ser for seg.

LES OGSÅ: Bob Dylan besøker flere norske byer neste sommer.

Facebook-siden til Prince-biografien «Shockadelica», skrevet av de norske ekspertene Christer Falck og Petter Aagaard, heter det om nyheten:

– Vi i Shockadelica-crewet er som regel ganske positive til det meste som er Prince-relatert. Men å lage en «Mamma Mia!» -lignende film, hvor skuespillere bryter ut i Prince-låter er vi meget skeptisk til. Håper vi tar feil.

Ifølge Variety er det bostyret til Prince som har lagt ut følere hos filmstudioene med tanke på bruk av musikken til det avdøde popikonet. Og studioene har vært på jakt etter den neste store musikalfilmen, i kjølvannet av suksessen til «Bohemian Rhapsody».

LES OGSÅ: Stor interesse for Bowie-musikal.

Allerede planlagt er «Last Christmas», regissør Paul Feigs nye film som har musikken til George Michael om bord, som har premiere neste førjul, og filmversjonen av «Cats», som også slippes i 2019.

(©NTB)