Starter Europa-turné ved foten av Jotunheimen – fortsetter til ny NTNU-festival

Sting fotografert under en konsert i Oslo Spektrum høsten 2017.
Sting spiller sin første konsert på sommerens Europa-turné på Beitostølen i juni – med Jotunheimen som kulisser.

Lørdag 15. juni stiller Sting på scenen på Beitostølen Stadion, der konserten hans inngår som del av festivalen Beitostølen Live. Deretter går turen videre til Trondheim, der Sting 19. juni opptrer på NTNUs nye arrangement Big Challenge Science Festival.

Etter å ha turnert i selskap med Shaggy og blant annet spilt på Kongsberg i sommer, legger Sting ut på landeveien på ny til neste år. Da skal han feire sangene sine gjennom hele karrieren, både med The Police og som soloartist, og turnéen heter da også «Sting: My Songs».

LES OGSÅ: Patti Smith besøker tre norske byer i 2019.

Publikum kan forvente å høre hitlåter som Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne, Message In A Bottle med flere fremført av Sting og det som Live Nation karakteriserer som «et fremragende elektrisk rockeensemble».

– Å få besøk av en verdensartist som Sting gjør at Beitostølen virkelig blir satt på kulturkartet. At vi fikk turnéåpningen i tillegg var helt fantastisk, sier direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi.

LES OGSÅ: Solberg hyllet under stjernespekket konsert.

Billettsalget starter fredag, og festivalsjef Atle Dalen forventer solid respons.

– Sting solgte ut 8.000 billetter på 2,5 timer da han var på Hamar, så det blir garantert rift om det samme antall billetter vi legger ut fredag. Opplevelsen av en så stor artist, på en så liten plass, i så fantastiske omgivelser på fjellet blir helt unik, tror Dalen.

(©NTB)