Patti Smith besøker flere norske byer neste sommer

Patti Smith fotografert under sin konsert på Bergenfest i 2015.
Punkikonet er bekreftet til Bergenfest i Bergen, Sentrum Scene i Oslo og The Big Challenge i Trondheim.

Datoene lørdag 15., søndag 16. og mandag 17. juni kan med god grunn merkes av i kalenderne for norske Patti Smith-fans. Da returnerer nemlig det amerikanske punkikonet til landet igjen. Så sent som i sommer leverte Smith en kritikerhyllet konsert på Øyafestivalen i Oslo.

Sommeren 2019 besøker hun festivalen Bergenfest for tredje gang siden 2012 – og legger i samme slengen turen innom Sentrum Scene i Oslo og vitenskapsfestivalen The Big Challenge i Trondheim.

LES OGSÅ: No. 4 inntar Operaen.

GAFFA var på plass da Patti Smith gjestet Bergenfest i 2015. Anmelder Per Henrik Arnesen tildelte konserten fem stjerner i sin anmeldelse.

– Patti Smith nærmest messer frem tekstene og freser og fråder. Her er det ikke mye som tilsier at damen nærmer seg 70 år. Hun er intens og til stede på scenen, hele tiden med et stødig band i ryggen.

Smith startet sin karriere i Chicago, og fikk sitt gjennombrudd med albumet Horses i 1975. Hun ble raskt et stilskapende ikon for både rockere, beatpoeter og punkere.

I 2007 ble hun innlemmet i ærverdige Rock & Roll Hall Of Fame.

LES OGSÅ: Norsk film til prestisjetung filmfestival.

Billettsalget til konserten på Sentrum Scene starter fredag 7. desember klokken 09:00 – via Ticketmaster. Billettsalget til Bergenfest og The Big Challenge er allerede godt i gang.