Avlyser kveldens konsert:

Den amerikanske rapperen raser mot Rockefeller på Twitter

Talib Kweli fotografert under en konsert på Montreux Jazz Festival i 2009.
Talib Kweli skulle etter planen opptre på Rockefeller i kveld. Nå er konserten avlyst og på mikrobloggtjenesten Twitter raser den amerikanske rapperen mot Oslo-spillestedet.

Tidligere i år fikk Talib Kweli mye oppmerksomhet i amerikansk presse etter at han nektet å spille sin planlagte konsert på Riot Room i Kansas City. Grunnen til dette var at spillestedet hadde booket det norske metalbandet Taake, som han ifølge Pitchfork mener har tilknytninger til «hvit nasjonalisme».

Nå har rapperen også avlyst kveldens annonserte konsert på Rockefeller i Oslo.

LES OGSÅ: «Broen»-stjerne i ny NRK-satsing.

Selv om spillestedet på sine nettsider ikke opplyser billettkjøperne om grunnen til at konserten er avlyst, har Kweli gått hardt ut mot Rockefeller i en rekke meldinger på Twitter de siste timene.

Der skriver han blant annet at spillestedet «ikke respekterer fargede, jøder, muslimer eller menneskeheten – kun nazister og penger».

Taake skal spille på Rockefeller som en del av festivalen Inferno i april neste år. GAFFA.no har tatt kontakt med Rockefeller for å få en kommentar til saken, men har foreløpig ikke fått svar.

Vi oppdaterer artikkelen så fort det foreligger en kommentar fra spillestedet.

LES OGSÅ: Taake måtte ha ekstra sikkerhet på USA-turné.

Da Kweli avlyste konserten sin i Kansas tidligere i år kom han med en uttalelse hvor han blant annet sa at han synes det var forferdelig at Riot Room nektet å beklage at de hadde booket Taake.

— Jeg ville ikke følt meg trygg ved å ha teamet mitt, familien min og fans på et spillested som sympatiserer med hvit nasjonalisme. Så jeg har avlyst konserten, uttalte han videre.

Oppdatert: Les Rockefellers tilsvar her.