Ungt Bodø-band følger opp hypen

Bodø-bandet Regnvær.
«De har potensialet for fremtidig dominans av strømmetjenesters norsk på norsk-lister», skrev GAFFA om Regnvær i sommer. Nå er bandet ute med ny singel.

Bodø-bandet var en av tolv artister som ble håndplukket til å spille på Gnist 2018, et prosjekt og en konsertrekke hvor OverOslo-festivalen i samarbeid med DnB og Gramo presenterte fremadstormende og uetablerte artister.

Gnist gikk av stabelen 1. juni på Grefsenkollen, og blant de tolv artistene skilte det unge bandet Regnvær seg ut. Den gang skrev GAFFA at de imponerte i sin fremførelse av «bråmoden solskinnsmelankoli med store livskvaler under lupen», og siktet med det til låtene Høyere og La Mæ Drøm.

LES OGSÅ: Tre fremadstormende artister å se opp for.

Nå har de akkurat gått ut av videregående, og sier til GAFFA at det er deilig å endelig kunne vie all sin tid til bandprosjektet. I 2019 skal debut-EP utgis, men først nå er ny singel klar. Den heter Andrevalg og er karakteristisk for bandet, men på samme tid reflekterer den vendinger det er verdt å merke seg.

Til forskjell fra de foregående utgivelsene lyder det mindre drømmende og mer konsentrert denne gang. Det lyder som om Regnvær i dette kuttet forsøker å sløyfe ordet rock fra sin milde poprock og omgjøre seg til pur pop drevet fram av sterk og melodisk Bodø-dialekt.

Resultatet er like ambivalent som spennende. Andrevalg fremstår som et på kanten utålmodig stykke musikk, men følgelig fryktelig fengende, med en meget rett-fram, en smule klam og uoppfinnsom tekstskriving som samtidig føles både universell og gjenkjennelig.

Det er et sted her i mellom Regnvær befinner seg på sin nye låt, en låt som uansett hva man måtte mene om den viser et band med dialekt og velskrevne pop-melodier som skaper spenning rundt sommerens EP-slipp.

LES OGSÅ: Rockebandet The Strypes legger opp.

Andrevalg sier oss at det inderlige bandet kan – om de treffer – stå fram som det GAFFA-spådde 1. juni: musikk med potensiale for å dominere strømmetjenesters framtidige norsk på norsk-lister.