Indiebassisten John Fauver er død

Deerhunter på Coachella i 2010.
Det tidligere Deerhunter-medlemmet ble kun 39 år gammel.

Josh Fauver (til venstre på bildet), tidligere bassist i det amerikanske indiebandet Deerhunter, er død, 39 år gammel. Det skriver Rolling Stone. Dødsårsaken er ikke offentliggjort.

Fauver var medlem av gruppen fra 2004 til 2012 og medvirket på deres første fem album, blant annet det meget kritikerroste og populære Halcyon Digest fra 2010. Dessuten var han medforfatter på sangen Nothing Ever Happened på 2008-albumet Microcastle sammen med gruppens vokalist og primære låtskriver Bradford Cox. I 2012 forlot han bandet av personlige årsaker.

Josh Fauver var ikke Deerhunters første bassist, han avløste Justin Bosworth, som i 2004 døde etter en skateboardulykke. Fauver ble selv etterfulgt av gruppens nåværende bassist Josh McKay.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Very difficult times now

Et innlegg delt av Deerhunter (@deerhuntermusic)

Bassisten spilte også med gruppene Electrosleep International og S.I.D.S. og hadde soloprojektet Diet Cola. I tillegg var han innehaver av det lille plateselskapet Army Of Bad Luck, ifølge NME.

LES OGSÅ: Disse artistene kan vinne Edvard-prisen i år.

På Deerhunters Instagram-side minnes gruppen Fauver med et gammelt bilde av bandet og ordene «Veldig vanskelige tider nå.» Se det ovenfor.

Deerhunter er aktuelle med et nytt album neste år.