Fra Rockefeller til Nasjonalbiblioteket

Høyt under taket: Americanaduoen The Mastersons, Chris Masterson og Eleanore Whitmore, er ellers kjent fra bandet til Steve Earle. De tro til på Nasjonalbiblioteket tirsdag.
– Så høylytt har jeg aldri vært i et bibliotek før, sa Chris Masterson før han tro til med gitaren i Nasjonalbiblioteket.

Sist amerikanske Masterson og kona Eleanor Whitmore gjestet Norge, var i 2015 som del av bandet Steve Earle and The Dukes på Rockefeller. Nylig var ekteparet på nytt besøk – som americanaduoen The Mastersons.

Det var Steve Earle som kom opp med ideen til bandnavnet, og pushet på at de skulle slippe debutplate i 2012. Han ville nemlig at duoen også skulle varme opp for ham på turné i USA. I fjor slapp de tredje langspiller ut, Transient Lullabies.

LES OGSÅ: Ariana Grande-singel har inspirert internetts seneste meme.

The Mastersons er i ferd med å avslutte sin Europa-turné, før de skal tilbake til USA for å fortsette feiringen av 30-årsjubileet til Steve Earles album Copperhead Road.

Rett før dem på Nasjonalbibliotekets scene, bygget opp i lesesalen Målstova, hadde en ny folk/viseartist fra Hallingdal stått, Tonje Halbjørhus. Og backstage for artistene var Lille Forskersal.

Bak Oslos mest annerledes scene står utestedsveteranen Rune O. Hansen, som for 20 år siden hadde Roseanne Cash på scenen på countryklubben Dixie. Han har til daglig hånd om Nasjonalbibliotekets Kafé Å, men akter nå å by på flere americanakonserter fremover, sier han til NTB.

(©NTB)