The Prodigy svarer på kritikken

The Prodigy.
The Prodigys Liam Howlett er klar i talen mot dem som har kritisert bandet for å se for mye tilbake til sitt eget, gamle lydbilde.

– Vi er ikke et retroband, vi ønsker ikke engang å være retro. Låter må føles friske. Selv om jeg har brukt en del av den tidlige ravesounden, er den fremdeles smidd til dagens voldsomme beats, lyder det fra Howlett til BBC.

Det skjer i anledning av at The Prodigy er ute med sitt syvende studioalbum No Tourists, som har fått delt mottagelse.

LES OGSÅ: The Cure topper plakaten til norsk festival.

– Vi er ikke et band som er flaue over røttene våre. Vi eier det lydbildet, vi skapte det. Det gjør meg kvalm når band hopper på siste dille. Vi er ikke interessert i å gjenoppfinne oss selv. Det trenger vi ikke, vi liker oss selv, lyder det fra Prodigy-Howell.

Han er ikke interessert i å ha andre produsenter gående i beina på seg, og sammenligner dagens trendy samarbeider med å sette Gordon Ramsay i samme kjøkken som Jamie Oliver.

– De ville bare komme i veien for meg. Det er som å sette en haug svake artister sammen for å lage én god, sier Liam Howlett – som likevel slapp til en rekke gjestevokalister i spennet Liam Gallagher til Juliet Lewis på No Tourists. Selv kona hans – Natalie Appleton fra All Saints – er å høre.

– Hun synger åpningsvokal på Spitfire.

LES OGSÅ: Ti filmer om kjente musikere du MÅ se – og fem du glatt kan hoppe over.

Prodigy turnerer i Storbritannia og på kontinentet i ukene fremover, og drar til Australia etter nyttår, men Norge er foreløpig ikke på kartet.

(©NTB)