The Cure topper plakaten til norsk festival

The Cure
Robert Smith & co er bekreftet til Tøyenparken i Oslo neste sommer.

Ifølge Aftenposten er The Cure, som tidligere denne uka ble bekreftet som avslutningsband på neste sommers Roskilde Festival, klare for Øyafestivalen i Oslo. Bandet skal headline festivalens første dag, onsdag 7. august.

– For meg er dette helt sinnssykt. Jeg har vært fan siden jeg var 14–15 år og kan nesten ikke tro at det er sant. Vi har prøvd å få dem hit i fryktelig mange år, sier bookingsjef Claes Olsen i en kommentar til avisen.

LES OGSÅ: Derfor er The Cure fortsatt relevante.

Konserten på Øya blir bandets første her til lands på tre år. I 2016 fylte Robert Smith & co opp Oslo Spektrum i hovedstaden til en tre timer lang maratonkonsert som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA.

Før Spektrum-konserten i 2016 hadde det gått åtte år siden bandets forrige konsert i Norge, i Oslo Spektrum i 2008.

I sommer feiret det britiske bandet 40-årsjubileum med en stor konsert i Londons Hyde Park. Anslagsvis 50.000 mennesker var til stede da Robert Smith & Co. bød på høydepunkter fra karrieren. Ifølge kritikerne var det all grunn til det.

The Cure debuterte offisielt på scenen 9. juli 1978, på klubben The Rocket i hjembyen Crawley. Siden har gruppa utgitt 13 studioalbum og herjet hitlistene på begge sider av Atlanteren.

LES OGSÅ: Reportasje: GAFFA på Sørveiv i Kristiansand.

I tillegg til The Cure skal Sigrid, Hollywood, Girl In Red og Fay Wildhagen opptre i Tøyenparken som del av Øyafestivalen neste sommer.

Billettsalget starter mandag morgen.