40 år etter originalversjonen av «Halloween», vender hun tilbake til rollen:

– Aldri opplevd maken til oppmerksomhet

I kjent stil: Jamie Lee Curtis er å se i nye «Halloween».
40 år etter originalversjonen av den legendariske skrekkfilmen «Halloween», vender hovedrolleinnehaver Jamie Lee Curtis tilbake til rollen som Laurie Strode – i en ny film med samme navn.

Også Nick Castle dukker opp i gamlerollen som seriemorderen Michael Myers i filmen, som har norgespremiere 26. oktober. Selv om 2018-«Halloween» har ungsauen David Gordon Green som regissør, sies den å ha fått «godkjentstempel» av skaper og originalregissør John Carpenter – nå med som medprodusent og komponist.

Stor interesse knyttet seg også til at Jamie Lee Curtis var tilbake igjen som Laurie for sjette gang. Curtis har fått god kritikk for sin innsats. Men andre peker på at det er lite nytt å hente i historien, og at varemerket er blitt grundig utvannet etter en rekke oppfølgere av ymse kvalitet.

LES OGSÅ: Kroken på døra for «Orange Is The New Black».

– Jeg bryr meg ikke. Hva kan jeg gjøre? Det har vært laget noen grusomme filmer. Mitt mål var å stille opp med integritet, sier hun til BBC.

Aldri opplevd maken til oppmerksomhet som med nye «Halloween»

På spørsmål om hvorfor hun fremdeles stiller opp i sitt gamle univers, i stedet for nye skrekkfilmer, svarer hun:

– Ingen kommer til å sende meg manus. Jeg er 60 år gammel, de kommer ikke til meg med en ny idé når jeg er 60. Det er ikke umulig, men det er usannsynlig. Du vet, jeg har vært en arbeidsløs skuespiller i størstedelen av min karriere. Jeg var bare glad til da telefonen ringte og det var David Gordon Green, sier Jamie Lee Curtis, og påpeker at hun aldri har opplevd maken til oppmerksomhet som nettopp nå med nye «Halloween».

– Blader, radio, Europa-turné, jetfly, reiser rundt i verden. Tror du det er sannsynlig at en ny film ville gitt tilsvarende? Neppe.

LES OGSÅ: Norsk serie om overgrep nominert til Emmy-priser.

I privaten er Curtis gift med adelsmannen og «This Is Spinal Tap»-skaper og -stjerne Christopher Guest, og kan ifølge BBC titulere seg baronesse Haden-Guest – et navn hun også ville lyde, sier hun i intervjuet.

(©NTB)