Moroder om turnédebuten:

– I min tid var det utenkelig at produsentene forlot studio

Giorgio Moroder opptrådte på Rockefeller i 2015.

Den italienske synthlegenden Giorgio Moroder, sagt å ha revolusjonert popverdenen, debuterer som liveartist neste vår: Da legger 78-åringen ut på landeveiene i Europa.

Moroder sier han gleder seg til turnédebuten:

– Det er noe jeg alltid har ønsket å gjøre. Fansen har fortsatt å kontakte meg og spørre om jeg noensinne kommer til å gjøre en ekte turné. I min tid var det utenkelig for produsenter å noensinne forlate studioene sine, det var et territorium reservert for sangerne. I dag har DJ-er og musikkprodusenter blitt den populære dansemusikkens superstjerner, så tiden er kommet.

LES OGSÅ: Anmeldelse av konserten til Jon Hopkins på Rockefeller.

15 konserter er i vente på turneen kalt «The Celebration of the 80s», der Moroder trakterer piano, vocoder og synther sammen med et liveband og flere vokalister, melder The Guardian.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Han vil også feire Donna Summer, som døde i 2012, gjennom å opptre med opptak på storskjerm der hun fremfører deres felles låter i synk med Moroder og bandet. Det var med hennes 1977-hit I Feel Love at han ifølge avisen forandret popens uttrykk, der han brukte elektronisk produksjon til å skape sensuell, futuristisk musikk. Moroder skrudde også til On The Radio, Hot Stuff og Love To Love You Baby for Summer.

Kjent for en rekke ulike prosjekter

Moroder skapte også musikk hele veien til tre Oscar-priser, for filmmusikken «Midnight Express» så vel som sangene Flashdance … What a Feeling og Take My Breath Away, og skrev også musikk til «Scarface» og «American Gigolo».

LES OGSÅ: Supergruppen utgir ny musikk i 2019.

Dessverre for norske fans holder han seg til Storbritannia og kontinentet på turneen, som åpner i Birmingham 1. april og avrundes i Paris 22. mai.

Etter å ha vendt tilbake til rampelyset med Daft Punk-samarbeidet om deres album Random Access Memories i 2013, slapp Moroder soloalbumet Déjà Vu to år senere med gjester som Kylie Minogue, Britney Spears, Sia og Charli XCX.

(©NTB)