Ulver med droner

Når Ulver opptrer under en ny musikkfestival i Oslo kommende helg, bes publikum stålsette seg for en opplevelse som vil gå løs på alle sansene – og ikke er for sarte sjeler.

Da slipper gruppen løs bestillingsverket de har laget til konsertserien «Drone Activity», beskrevet som «verdens mest intense musikk i krysningen støy, drone, metal og elektronisk eksperimentell musikk». Det skjer ved hjelp av store lydanlegg, installasjoner og laser. Sted er Skur 13 på Tjuvholmen, en skatehall som også har huset P3 Gull, under Red Bull Music Festival.

Ulver-frontmann Kristoffer Rygg mener bandet vil improvisere rundt seriens tema, og sier:

— Jeg forbinder dette med mye volum og langsomme, repeterende lydmasser, men med tilløp til melodiøsitet. Det blir nok elektronisk-orientert og perkussivt. Og kjenner jeg oss rett: Mørkt.

LES OGSÅ: Mono i Oslo stenger dørene.

Ulver slapp i fjor studioalbumet The Assassination Of Julius Caesar, mens EP-en Sic Transit Gloria Mundi fulgte senere samme år, og leverte også musikken til «Macbeth» på Det Norske Teatret, regissert av Peer Perez Øian.

— Vi håper å kunne bruke resten av året på å fortsette arbeidet med ny skive og virkelig fordype oss i Ulver-universet igjen etter hva vi tror blir en veldig kul affære på festivalen, sier Rygg.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Beach House sin konsert i Oslo.

Red Bull Music Festival foregår 11. til 13. oktober i Oslo, som er eneste nordiske by i en global festivalserie med stopp i byer som New York, Tokyo og São Paulo. 50 artister vil opptre i 12 ulike konserter, med alt fra jubileumsfeiring av plateselskapet Propeller til improkvelder og livepremierer.

(©NTB)