Fikk PTSD av å bli forfulgt av fotografer

Keira Knightley røper at hun fikk diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD) av å bli forfulgt av nærgående paparazzifotografer da hun var tidlig i 20-årene.

Knightley, i dag 33 år og filmaktuell i «Colette», sa til Hollywood Reporter at hun fikk et mentalt sammenbrudd da hun var 22 år gammel. Skuespilleren sier hun ble fotfulgt av et tyvetalls fotografer, som hun hevder utviste et kvinnehat.

— Det var bokstavelig talt menn som skrek til meg og kalte meg hore.

LES OGSÅ: Mono i Oslo stenger dørene.

Hun var blitt et verdensnavn etter filmer som «Bend It Like Beckham» i 2002, da hun var 17 år, mens hun året etter var å se i både «Pirates Of The Caribbean» og «Love Actually». Knightley påpeker at omtrent samtidig slet både Amy Winehouse og Britney Spears i all offentlighet, og at det lå «store summer i å få bilder av kvinner som brøt sammen».

— Om ikke (kvinnelige stjerner) brøt sammen foran paparazziene, så var det verdt et forsøk å prøve å få deg til å bryte sammen foran dem. Det lå mye penger i å få kjæresten din eller faren din til å skade fotografene fysisk på grunn av det de sa til deg, og det var mye penger i å saksøke deg. Brått lå det et element av vold i luften, noe ingen reagerer særlig bra på.

Keira Knightley sier at hun tok seg et friår og gikk i terapi, samtidig som hun hoppet av storbudsjettfilmene som hadde gjort henne kjent.

— Terapeuten sa «vanligvis kommer jeg inn her og hører folk som tror noen snakker om dem, og at de blir forfulgt, mens det faktisk ikke er tilfelle. Du er den første personen dette faktisk hender med, sa Knightley.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Beach House sin konsert i Oslo.

I intervjuet forteller hun også at terapeuten ga henne klar beskjed om at «det er verden rundt deg som er gal, mens du håndterer det ganske bra».

(©NTB)