Cafe Mono i Oslo stenger dørene – etter 17 år

Det populære konsertstedet Cafe Mono stenger dørene om litt under tre måneder. 

Utestedet skriver blant annet dette på sin Facebook-side:

«Det er med stor sorg styret ved Cafe Mono må varsle at tiden snart er kommet for å ta farvel. I 2019 vil ikke Cafe Mono lenger være en del av Oslos mangfoldige kulturtilbud. En æra er over. Vi er stolte over hva Cafe Mono i over 17 år har bidratt til i Oslos kulturliv generelt og musikkliv spesielt.»

LES OGSÅ: Garage flytter ut i løpet av høsten.

«Dessverre så passer ikke våre planer med huseiers planer i området. Nå har leieforholdet opphørt grunnet manglende innbetalinger over lang tid. Etter avtale med huseier vil driften ved Cafe Mono fortsette ut året, men ved årsskiftet er det ubønnhørlig slutt.»

Les hele innlegget her.

Tre måneders musikalsk avskjed

Først blir det riktig nok en tre måneders musikalsk avskjed på Mono – med artister fra inn- og utland.

LES OGSÅ: Anmeldelse av det nye albumet til Sushi x Kobe.

Gratiskonsertene Lørdagsgodt fortsetter, og de har også booket artister som David Eugene Edwards & Alexanders Hacke, Becca Mancari, Haiku Hands, Axel Flóvent, Mourn, Øyvind Holm og Conner Youngblood til vanlige konserter i tiden fremover.

«Verden blir kjedeligere»

Det var Egon Holstad som først delte nyheten i en kommentar som ble publisert på iTromsø i går, under overskriften «Klubbene dør. Verden blir kjedeligere.»

Der påpeker han også at den legendariske rockeklubben Garage i Bergen hadde sin siste åpningsdag forrige helg, og at Garage Oslo, som var en videreføring av sagnomsuste SoWhat!, låste dørene for flere år siden. «Det hardner til i Klubb-Norge. Og sakte, men sikkert blir det stadig kjedeligere», skriver han blant annet.

LES OGSÅ: Geoff Emerick er død.

De siste ordene i teksten Cafe Mono-driverne har publisert lyder som følger:

«For de av dere som er uenig i huseiers vurdering om at det ikke skal være rom for en klubbscene i Pløens gate 4, så er besøkelsestiden nå. Vi vet at gode besøkstall og omsetning gjør et mye større inntrykk på huseier enn sinte leserkommentarer på nett.»

Bildet øverst i saken er tatt fra Frk. Fryds konsert på Mono under by:Larm i 2014.