Stor global festivalserie kommer til Oslo

Til høsten kommer Red Bull Music Festival til Oslo.

Den globale festivalserien Red Bull Music Festival kommer til Norge og Oslo for første gang. Det skjer 11. til 13. oktober, og Oslo blir den eneste nordiske byen i serien, som har flere stopp rundt omkring i verden.

Arrangementet vil ifølge pressemeldingen ta «byfestivalkonseptet til ukjente farvann i norsk standard».

LES OGSÅ: «Festivalen fikk ikke den verdige avslutningen den fortjente».

Red Bull Music Festival Oslo vil foregå over tre dager, hvor 50 artister vil opptre på 12 ulike arrangementer. Programmet inneholder blant annet jubileumsfeiringer, improvisasjonskvelder, pop-opp-konserter og livepremierer.

Markerer seg i byer verden over

I 2018 foregår det også utgaver av Red Bull Music Festival i byer som New York, Tokyo, Berlin, Paris, São Paulo, Montreal og Moskva.

LES OGSÅ: Lana Del Rey forsvarer omstridt opptreden.

Festivalen ble arrangert for sjette gang i New York. «Å si at Red Bull Music Festival New York er en av de mest spennende og brand-eksperimenterende musikkarrangementene som finnes er ikke en påstand; det er et faktum», skrev blant annet magasinet Variety i den forbindelse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

John Maus på Red Bull Music Festival i New York i mai. FOTO: Red Bull Content Pool

Ifølge presseskriver ønsker arrangørene å fokusere på det som er unikt med lydene og scenene i de ulike vertsbyene og gi artister og lokale musikkmiljøer en global plattform.

Fokuserer på lokalt talent

Når festivalen kommer til Oslo, vil det blant annet bli arrangementer på Parkteatret, Sentrum Scene, Blå og i Arnardos sirkustelt (!), som for anledningen vil være å finne på Youngstorget.

Søkelyset vil være på «god musikk, samtidig som både kjente artister, nisje-kulturer og unike konsepter blir presentert over store deler av byen», står det i presseskrivet.

På programmet står blant annet en feiring av 15-årsjubileet til Propeller Recordings, et av Norges mest anerkjente indie-plateselskap, med blant andre Amanda Tenfjord, Dagny, Moddi og Sløtface på plakaten. Det blir arrangert en «Space Disco Night», hvor Lindstrøms legendariske album Where You Go I Go Too vil bli spilt i sin helhet i forbindelse med at det fyller ti år. Konsertserien «Drone Activity», som presenterer «verdens mest intense musikk» og dykker ned i krysningen mellom metal, drone og eksperimentell støy, vil finne sted på Skur 13. I Arnardos sirkustelt på Youngstorget vil det bli en live-verdenspremiere på Hubbabubbaklubbs debutalbum.

LES OGSÅ: Vind skaper scenetrøbbel for festival.

Det vil også bli arrangert pop-opp-konserter i intime settinger rundt omkring i byen. Under «PopOpp» vil norske artister som har slått an globalt som en del av den voksende «bedroom pop»-sjangeren spille tre hemmelige pop-opp konserter. Girl In Red, et av høydepunktene under årets Øyafestivalen, Jakob Ogawa og JEZ_EBEL er annonsert til dette programmet.

Se hele programmet her.

Red Bull Music Festival Oslo arrangeres 11. til 13. oktober 2018.