BEST AKKURAT NÅ: Flere mener de var «by:Larms beste band 2018» – nå innfrir de

Det Trondheims-baserte post-punk-bandet Company Ink følger opp suksessen med ny singel.

Duoen Company Ink (bildet) har allerede et halvkjent navn som utelukkende har levd på én utgitt låt, en rekke gode konserter og et påfølgende rykte om å være by:Larms beste i 2018.

Det er som regel et utelukkende godt tegn når et band makter å gjøre seg kjent ved hjelp av gjetord på gjetord på gjetord.

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Jay-Z og Beyoncé.

Det ligger alltid noe i det når de mange musikkinteresserte skryter høylytt. Det er derfor ingen overraskelse at Company Inks andre låt avslører at hypen rundt dem neppe er tull. Deres nye låt Emotion Mafia er til og med enda bedre enn den foregående Eat Your Ropes.

Artikkelen fortsetter under låta.

Det er ikke enkelt å sette fingeren på akkurat hva det er med Company Ink. Men det er lett å gå rundt grøten på hvorfor dette bandet er et forfriskende pust for landets rockescene. Det handler om deres åpne tilnærming til sjangere, samtidig som de tradisjonsbevisst skaper en ny britisk lyd i Norge: Company Ink har små nikk til sjangere helt utenfor rock, men er til syvende og sist et sent britpop-band med post-punk som sin innerste kjerne. Det har vi ikke hørt på lenge.

Attityde er også et av deres merkverdige trekk. Holdningen i Eat Your Ropes er gjennomført til beinet, akkompagnert av en snodig billigsynth. De samme estetiske idealene opprettholdes i Emotion Mafia, som i likhet med den foregående er catchy som fy. 

LES OGSÅ: Anmeldelse av Haim på Sentrum Scene.

Den musikalske og tekstlige blandingen som Daragh Wearen Murphy og Alex Olsen skaper med Company Ink bør fotfølges videre. Den bør følges tettere enn aldri før. Og Emotion Mafia bør inn på spilleliste etter spilleliste – og etter hva jeg har hørt; noen må booke dette livebandet. Fort.