NY MUSIKKVIDEO: Tristhet i all sin nakenhet

04.00 i natt slapp rap-talentet Wonder The Boy ny musikkvideo.

Låten som er blitt tildelt en tristesse av en musikkvideo er 4am Nights. Den hører til EP-en October Came Too Soon som den unge hiphoperen slapp tidligere i våres. En utgivelse som ikke bare klargjorde hva slags raptalent han besitter, men som også befestet hans posisjon som en slags «Drake-på-norsk-på-engelsk».

EP-en beviste også en gang for alle at Wonder The Boys hype ikke er en forbigående aldersgreie (han er fortsatt bare 16 år). Dette er på ramme alvor. 

LES OGSÅ: Aviici hadde nytt album klart.

Alvorlig er det også i musikkvideoen, som på enkelt vis mestrer å skildre tristhet på en naken og avkledd måte, ikke sensasjonalistisk, men heller på den gørrkjedelige, tomme og livslystløse måten – slik den jo gjerne også er i virkeligheten også.

— Videoen ble laget i januar av noen sykt flinke folk fra Fotofagskolen her i Trondheim, og den er egentlig bare en visuell versjon av sangen; selvsentrert og trist, sier Wonder The Boy til GAFFA. Se videoen nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Låten speiles i musikkvideoen ved å fremstille hjemløsheten i hotellrommet og den psykiske underliggjøringen som depressive tanker kan medføre.

4am Nights handler om det å legge all gleden sin i hendene til noen du akkurat har forelsket deg i. Jeg prøvde å skrive en sang som viste hvor skummel og usunn tankegangen til en deprimert person kan bli i forhold til andre mennesker og en selv.

LES OGSÅ: 9 essensielle utgivelser på Record Store Day

October Came Too Soon som ble sluppet i våres har nå blitt streamet 150.000 ganger og har høstet mye lovord. EP-en er like ærlig som Wonder The Boy har gjort seg for vane å være. Ærlighet er viktig for musikken hans.

— Jeg er veldig ærlig, bare. Ikke at ingen andre er det, jeg har bare alltid fokusert på det å være så gjennomsiktig som mulig i musikken, så det ikke blir noe tvil om hvem jeg er som menneske. 

Wonder The Boy kom opp gjennom NRK Urørt, og endte slik på både by:Larm-festivalen og Slottsfjell-festivalen for å nevne noen. Da han spilte på Slottsfjell ble han tildelt fire stjerner av GAFFA for sin opptreden. Siden den gang har han fortsatt å imponere. Eventyret er slettes ikke over, for nå ryktes det nemlig at en ny EP allerede er underveis– og at Wonder The Boy har begynt å spytte igjen.