Lurte Spotifys system – tjente millioner

Mulig svindelforsøk avdekket.

Music Business Worldwide rapporterer at en spillelistemaker i Bulgaria skal ha lurt til seg millioner via Spotify gjennom falske kontoer. «De brøt sannsynligvis ingen lover i prosessen», skriver samme magasin og presenterer hele opplegget.

LES OGSÅ: BRYLARM markerer femårsjubileum med sterkt program.

Det hele skal ha kommet til overflaten da en ansatt i et stort plateselskap ble oppmerksom på to spillelister som kunne kobles til Bulgaria. De var begge oppført i en liste som samler populære spillelister på tjenesten, men en av disse (som besto av 450 låter fra ukjente artister) hadde knapt noen følgere, og låtene var i gjennomsnitt rundt 30 sekunder lange.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Spotify-sjef Daniel Ek. FOTO: Shannon Stapleton / NTB

Nå legger Music Business Worldwide frem teorien om at én aktør kan ha satt opp et stort antall Spotify-kontoer som spilte disse låtene om og om igjen. Med dette sagt må denne aktøren nødvendigvis ha lagt en del penger på å betale abonnementskostnadene, magasinet regner med ca. 100.000 kroner hver måned. Men med 1.200 kontoer som lytter konstant på listen har de regnet ut at det kan ha blitt så mye som 72 millioner lyttinger på spilleliste og inntekter i millionklassen.

LES OGSÅ: Sade er tilbake med ny musikk.

Ifølge Breakit, som også henviser til Music Business Worldwide, kan summen være enda større om det har blitt brukt bots til formålet.