Norsk andreplass i «blues-VM»

— Oh mama! var kommentaren fra norske Daniel Eriksen da han spilte og sang seg til andreplass i «blues-VM» i Memphis i Tennessee. 

Det skjedde i klassen for solo/duo, der Eriksen var akkompagnert av Stig Sjøstrøm på trommer da konkurransen International Blues Challenge gikk av stabelen for 34. gang.

LES OGSÅ: Hvitmalt Gjerde legger opp.

Ifølge Jostein Forsberg, leder for Notodden Blues Festival, var plasseringen en særdeles sterk prestasjon, kanskje mer fantastisk enn mange hjemme i Norge forstår.

— Første norske som har kommet til finalen og konkurransen har vært superhard, heter det fra Forsberg, som kaller andreplassen «imponerende».

Skryt av «Little Steven»

Over 200 band og artister kappet om den gjeve hederen, og Eriksen var én av to ikke-amerikanere som plasserte seg. Det var Oslo Bluesklubb som hadde sendt den norske Spellemann-vinneren til Memphis, der organisasjonen The Blues Foundation står bak arrangementet.

Blant gratulantene var selveste «Little Steven» Van Zandt, som begeistret tvitret «My Man!». Da Daniel Eriksen vant den norske Bluesprisen under Notodden-festivalen i 2015, sa Van Zandt at nordmannen «har en egen stil, og låter helt fantastisk».

LES OGSÅ: Kendrick Lamar er bekreftet til Øyafestivalen.

Daniel Eriksen har målbevisst videreutviklet sin slidegitarbaserte blues, inspirert av de opprinnelige bluespionerene fra Mississippi-deltaet. På hans foreløpig siste skive, 2016-platen Narrative Boogie, beveget han seg enda mer i retning av Mississippi og New Orleans.

— Jeg drar det enda mer ned i gjørma, sa Eriksen til NTB da.

Passende nok er Norge vert for den europeiske blueskonkurransen i 2018: European Blues Challenge går av stabelen i mars på Hell.

(©NTB)