TV 2 lanserer nytt musikkprogram

Ivar Dyrhaug (68) har byttet lag når han snart vender tilbake til TV-skjermene i et nytt musikkprogram: Han gjør sin TV 2-debut etter en mannsalder i NRK.

— For det første er det morsomt å bli spurt av TV 2 om å samarbeide. For det andre er det et så spennende TV-konsept at jeg måtte takke ja, sier Ivar Dyrhaug ifølge pressemeldingen om «Århundrets stemme».

Serien, som sendes på direkten, har premiere lørdag 3. mars. Og Dyrhaug utgjør sammen med Bertine Zetlitz det faste ekspertpanelet.

LES OGSÅ: Dette er årets norske gruppe.

Kanalen har plukket ut ti artister i spennet svært kjente til to egenproduserte musikkrealityvinnere – som skal synge seg gjennom kjente låter som har preget tidsånden de siste 100 år, et tiår hver lørdagskveld.

TV-seerne stemmer frem hvilke artister som blir med videre, før en vinner som mestrer hele århundret skal kåres. De ti er Øivind «Elg» Elgenes, Chris Medina, William Hut, Frida Ånnevik, Nosizwe Baqwa, Guri Schanke, Jannike Kruse og eks-Katzenjammer Marianne Sveen – samt Eirik Søfteland fra «Idol» og «Skal vi danse» og «Norske talenter»-vinner fra 2011, Daniel Owen.

Artikkelen fortsetter under bildet

FOTO: Espen Solli / TV 2 / NTB Scanpix.

— Det som gjør «Århundrets stemme» så spennende, er at musikken og historien settes sammen i en kontekst. Dette er et program som heier frem det individuelle uttrykket hos artistene, heter det fra Zetlitz’ side.

LES OGSÅ: Tidligere rapper drept i luftangrep i Syria.

TV 2 beskriver «Århundrets stemme» som en storsatsing for hele familien.

— Det er veldig stas å kunne presentere en nyutviklet lørdagssatsing for TV 2-seerne, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken.

(©NTB)