Det norgesaktuelle bandet innrømmer uventet inspirasjon

Trenger du litt svensk pop før jul? Da bør Hey Elbows nye singel være noe for deg.

Den svenske trioen Hey Elbow, som ble startet i 2013 og består av Julia Ringdahl, Ellen Petersson og Liam Amner, er i disse dager aktuell med en ny singel. Tell Me blir å finne på den neste fullengderen deres – som er ventet neste år. Hør den nedenfor.

LES OGSÅ: Disse norske festivalene får støtte neste år.

Med utgangspunkt i jazz og musikalsk utdannelse, interesse for støy, improvisasjon og frihet, sammen med en åpenbar teft for popmusikk, lager bandet eksentrisk og fengende pop.

Inspireres hovedsakelig underbevisst

— Det meste av vår inspirasjon er nok ubevisst. Vi prater ikke så mye før vi skriver en låt om hvordan den skal bli, vi prøver bare å la alt skje. Vi har aldri snakket om hvilken retning Hey Elbow skal ta eller hvordan vi vil låte, forteller bandet.

Artikkelen fortsetter under låten.

Tell Me var en sånn låt som kjentes ferdig med en gang vi begynte å spille på den sammen. Vi liker at låten føles rolig og avslappet samtidig som den flørter med våre eksplosive sider.

Men de må likevel innrømme at den nye singelen har likheter med et visst britisk popband fra 90-tallet.

— Da teksten hadde blitt skrevet ferdig, fikk vi assosiasjoner til Spice Girls sin låt Wannabe.

LES OGSÅ: Dette er årets beste album.

— Vi hørte jo låten mye i barndommen, så kanskje var inspirasjonen dypt der inne et sted? Vi beholder selvfølgelig teksten likevel, og ingen har påpekt likhetene ennå.

Hey Elbow spiller konsert på Vulkan Arena i Oslo i april neste år.

Si din mening