GAFFA-Prisen 2017: Sigrid til topps igjen

Sigrid fotografert i forbindelse med GAFFA-Prisen 2017 der hun vant prisene for årets norske soloartist og årets norske singel.

Sigrid er GAFFA-Prisen 2017s store norske vinner.

Da vi skulle oppsummere året på tampen av 2017, var det spesielt én anmeldelse som gjorde inntrykk. Det var rett og slett svært underlig å lese anmelder Juliann Larsen sine ord – fra en konsert med Sigrid Raabe i januar.

Sjelden har en anmelder spådd bedre. Sigrid hadde ennå ikke gitt ut Don’t Kill My Vibe, hun var under radaren og langt fra en kjent stemme eller et kjent ansikt. Larsen visste imidlertid hva hun hørte og så denne kvelden på Østre i Bergen: «Snart vet alle hvem Sigrid med stemmen er», skrev hun.

Da året var over, kunne vi konkludere. Ja, alle vet nå hvem Sigrid med stemmen er.

LES OGSÅ: Eric Clapton snakker ut om sin rasistiske fortid.

Det er heller ingen overraskelse at det er hun som er GAFFA-Prisen 2017s store norske vinner.

GAFFAs lesere har talt: Sigrid er «Årets Norske Soloartist» og står samtidig bak «Årets Norske Hit» med Don’t Kill My Vibe.

Se Sigrid motta prisene og oppsummere året – og karrieren så langt – i et stort intervju nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

«Årets Norske Hit» toppet også GAFFA-redaksjonens liste over årets beste låter.

«Det hersket ingen tvil i redaksjonen: Sigrids ‘debutsingel’ er 2017s låt. Hvorfor? Det er ikke bare fordi den har herjet, maltraktert hitlistene innenfor og utenfor nasjonale grenser, men også fordi den er et ubestridelige mesterstykke i popens kunst. Låten har alt en poplåt trenger; den tilhører sjeldenhetene i hvordan den treffer den tidløse popånden samtidig som den tar et helt tidsklima på kornet.

Don’t Kill My Vibe er en ny norsk stjernes fødsel, den er 2017s viktigste norske låt og ifølge GAFFA-redaksjonen også årets beste låt.»

På vei ut i verden

Og det er ikke bare i Norge Sigrid gjør seg bemerket: I forrige uke ble det for eksempel klart at den norske artisten hadde gått rett topps på britiske BBCs gjeve kåring «Sound of 2018».

LES OGSÅ: Topper prestisjefull BBC-kåring.

BBC startet kåringen i 2003, og tidligere vinnere er blant andre 50 Cent (2003), Adele (2008), Ellie Goulding (2010), Frank Ocean (2012), HAIM (2013), Sam Smith (2014), Years & Years (2015). Hun er i godt selskap, altså.

Se Sigrid takke GAFFAs lesere nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

21 år gamle Sigrid er en av de yngste artistene som noensinne har mottatt denne æren, stemt fram av bransjefolk.

LES OGSÅ: Mener ideen om rockestjernen burde bli brent.

Og 2018 starter med flere store begivenheter. I neste uke skal hun opptre på Eurosonic i Nederland, en av verdens viktigste og mest prestisjefylte bransjefestivaler. Hun blir også å se på «The Graham Norton Show» 19. februar, og senere venter turnélivet.

Hver dag denne uka offentliggjør vi én vinner i GAFFA-Prisen 2017 her på GAFFA.no.