Stor konsertarrangør etablerer seg i Norge

Konsert- og festivalarrangøren FKP Scorpio vil fra og med 1. januar 2018 ha et eget norsk kontor basert i Oslo.

Ifølge en pressemelding vil det nye selskapet, FKP Scorpio Norge AS, drives av Torgeir Gullaksen, som startet arrangørselskapet Goldstar for 12 år siden.

Goldstar, som vil opphøre samtidig med oppstarten av FKP Scorpio Norge, har i løpet av sin levetid jobbet med artister som Queens Of The Stone Age, Bon Iver, The XX, Radiohead, Biffy Clyro, Arcade Fire, Band Of Horses, Sigur Rós (bildet), Arctic Monkeys, og mange flere, i Norge.

LES OGSÅ: Frank Ocean hinter om nytt album.

Alle de nåværende ansatte i Goldstar vil gå over i det nystartede selskapet.

— I flere år har vi i Goldstar arrangert kvalitetskonserter rundt om i hele Norge, men vi merker i større og større grad at det er vanskelig å være en liten, selvstendig aktør. Derfor er vi nå veldig glade for at vi nå kan fortsette å gjøre det vi gjør best, bare med en stor europeisk konsertarrangør med like verdier i ryggen. Den store vinneren er selvfølgelig de som elsker å oppleve livemusikk, sier Torgeir Gullaksen, daglig leder for FKP Scorpio Norge.

En av de største aktørene i Europa

FKP Scorpio ble dannet i 1990 og er en av de største aktørene innenfor livemusikk i Europa. Norge blir det sjette kontoret, fra før av har de allerede etablert seg i Østerrike, Sverige, Nederland og Finland, i tillegg til hovedkontoret i Tyskland.

— Norge er et fantastisk land med hvor det arrangeres imponerende mye konserter. Fordi Torgeir og resten av Goldstar har vært pålitelige partnere for oss i flere år, føles det naturlig å ta det et skritt videre og etablere FKP Scorpio Norge sammen. Vi har en felles tro på at profesjonalitet og pålitelighet bidrar til å bygge sterke bånd – til artister, fans, managere, spillesteder og alle andre vi jobber med, sier Folkert Koopmans, administrerende direktør i FKP Scorpio.

LES OGSÅ: Øyafestivalen med første artistslipp.

I pressemeldingen beskrives FKP Scorpio som et selskapet som har rukket å bli «en av Europas største konsertarrangører uten å miste kontakten med indierøttene som inspirerte Folkert Koopmans til å starte selskapet for 27 år siden».

De mener også at «å være involvert tidlig i artisters karriere og å følge dem hele veien, stadig er den viktigste ingrediensen i vår bransje».