Med bok og orkestermusikk for de minste

Martin Hagfors og Kammeraten hans har laget en barneplate med orkestermusikk – samtidig som musikeren er klar med sin forfatterdebut.

Hagfors’ debut som barnebokforfatter skjedde nylig med boken «Ta det som en ferie», utgitt på Kontur forlag og illustrert av Håkon Hoffart – som står bak alle plateomslagene til Meg og Kammeraten min.

Nå boltrer de to seg med en historie om en begivenhetsrik dag i Meg og Kammeraten min-universet: Nærmere bestemt i bakgården der Meg jakter på sitt bortkomne kalkunsprettertkamera. Det store spørsmålet er: «Er alt som de voksne sier? Eller finnes det en verden bakom alt som Meg plukker opp og snur på?».

— Jeg kan nå tituleres som forfatter! smiler Martin Hagfors, som tidligere har uttalt til at NTB at «noe av det vakreste med barn, er hvordan de kan gjøre store og lekne tankesprang».

LES OGSÅ: Intervju med indiekometene i Klangstof.

— Altfor mye av dagens barnekultur, som Disney, gir alt inn med skje, het det fra Hagfors. Han er opptatt av at det skal være «en grunnleggende positivisme» i det Meg Og Kammeraten Min lager for de minste med flere – et univers som Trønder-Avisa kalte «perfekt for barn og skjeggete tredveåringer».

Søndag 12. november trår duoen til under Oslo Bokfestival, og skal både spille sanger, lese fra boken «Ta det som en ferie» og vise tegninger på Litteraturhuset.

Orkesterverk klar for festival

Samme uke slippes albumet Snydelig, der Meg Og Kammeraten Min får følge av Kringkastingsorkesteret (KORK) og aspirantene til Det norske jentekor.

— Ideen var å lage en plate uten konvensjonell bass, trommer og gitarkomp, samt å utnytte orkesteret maksimalt, både klanglig og rytmisk, heter det fra Hagfors og makkeren Erik Johannessen, ellers kjent som Jaga Jazzist og trombonist.

Sammen utgjør de dagens utgave av duoen Meg Og Kammeraten Min. Dette er fjerde langspiller ut siden Hagfors startet som ellevill barneunderholder i 2012, de første årene i selskap med Håkon Gebhart.

LES OGSÅ: Mektigere enn Beyoncé og Taylor Swift?

Meg Og Kammeraten Min har slippkonsert 3. desember sammen med aspirantkoret til Det norske jentekor på Parkteatret. Og når sommeren 2018 stunder på, skal Snydelig fremføres i sin helhet på Miniøya – sammen med hele KORK.

På nyåret spiller Meg og Kammeraten min 27. januar på Kulturcompagniet på Rissa, 28. januar i Olavshallen i Trondheim og 4. februar på Nesodden Jazzklubb.

(©NTB)