YouTube-algoritmer gjør at hundretusener ser videoen til ung norsk artist

YouTubes «anbefalte videoer» gjør at den unge norske artisten Boy Pablos video går viralt.

Det er ingen tvil om at det ligger mye makt i algoritmer på sosiale medier.

LES OGSÅ:  — Usympatiske folk har også et følelsesliv.

Man kan si mye om det, men grunnen til at dette er tema akkurat nå, er at den norske artisten Boy Pablos video til låten Everytime gjør det svært godt for tiden – nettopp på grunn av dette.

Det skriver nettstedet Pigeons And Planes, som oppdaget videoen gjennom YouTubes «anbefalte videoer». De skriver videre at de via Twitter og kommentarfelt skjønte at de ikke var de eneste som hadde gjort det.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Dette har ført til at hundretusener nå har sett videoen til den 18 år gamle gutten fra Bergen.

Pigeons And Planes skriver at de likte låten med det samme, selv om de på grunn av «goofy» filming først var usikre på om den var seriøs. De sammenligner gitarlyden på låten med Mac DeMarco – og skriver også at «det var tydelig at det var noe spesielt som foregikk her».

LES OGSÅ: Tre nye navn til neste års Slottsfjell annonsert.

Pablo og manager/samarbeidspartner Fabio forteller over mail til nettstedet at videoen kun fikk noen få tusen visninger de første ukene etter at den ble publisert i mai. Litt senere sørget en post på Reddit for at visningsantallet sted til rundt 25.000, og så eskalerte det for en ukes tid siden da den begynte å dukke opp på YouTubes «anbefalte videoer». Les mer her.

De skriver også at algoritmer ofte føles «creepy» og unaturlig, men vedkjenner at de noen gang gjør jobben sin – som i dette tilfellet.