Sendte Springsteens debutalbum i retur

Bruce Springsteen fotografert under en konsert i Oslo tilbake i 2016.

Den biografiske filmen om den legendariske talentutvikleren og musikkmogulen Clive Davis, kalt «The Soundtrack Of Our Lives», er nå ute på Apple Music.

Der snakker Davis ut om hvordan erfaringene han gjorde etter å ha jobbet blant annet med norsk-amerikanske Eric Andersen, førte til at han endret strategi da den unge Bruce Springsteen dukket opp.

— Jeg hadde noen andre folkrockartister – Tim Hardin og Eric Andersen – som alle ble kalt for «den neste Bob Dylan», og det viste seg å være et dødskyss, sier Davis, som signerte Andersen og ga ut hans album Blue River i 1972, til BBC.

LES OGSÅ: Avlyser kommende konserter av respekt for ofrene.

— Jeg ønsket ikke at Springsteen skulle bli kategorisert som «enda en ny Bob Dylan». Derfor leste jeg – foran et kamera – tekstene til hver eneste sang på Greetings From Asbury Park, NJ-albumet for å vise at dette er en unik artist på vei ut, lyder Clive Davis’ forklaring på arkivopptak fra 1975 med opplesningen som er hentet frem i filmen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Det var en type karakteristikk som gjorde det svært vanskelig å få deres egen stemme hørt, utdyper Davis, 85 år og kreativ sjef i Sony Music, overfor Rolling Stone.

LES OGSÅ: Kommer aldri til å stille opp i populært tv-show.

I dokumentaren forteller Bruce Springsteen selv om hvordan Clive Davis sendte debutalbumet i retur, fordi han mente det «manglet singler». Springsteen gikk hjem og skrev Blinded By The Light og Spirit In The Night.

(©NTB)