Linkin Park-frontmann Chester Bennington er død

Vokalisten skal ha begått selvmord.

TMZ melder i kveld norsk tid at Linkin Park-vokalisten Chester Bennington (bildet) er død. Rockestjernen ble 41 år gammel, og ifølge politikilder nettstedet har snakket med skal han ha begått selvmord.

Bennington ble funnet i et privat hjem i Palos Verdes Estate i L.A.-distriktet, skriver nettstedet videre.

LES OGSÅ: Fransk sangerinne døde på scenen.

Bennington skal ha kjempet mot avhengighet av rusmidler og alkohol flere ganger tidligere, ifølge amerikanske medier.

Slapp album i mai

Linkin Park var albumaktuelle så sent som i mai med One More Light, og de spilte blant annet under den svenske festivalen Bråvalla i slutten av juni. Les anmeldelse av konserten her.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bare et par timer før dødsfallet ble kjent, la bandet ut en helt fersk musikkvideo til låten Talking To Myself, som er å finne på det siste albumet.

I neste uke skulle bandet ha lagt ut på en turné som blant annet inkluderte en konsert i New York med flere kjente band, som Blink-182 og Wu-Tang Clan.

Stor suksess

Gjennom det amerikanske bandets over tyve år lange karriere fikk de mange hits, som Faint, In The End og Crawling.

De slo gjennom internasjonalt med albumet Hybrid Theory i 2000. Debutalbumet solgte 24 millioner kopier verden over. På det tidspunktet jobbet  Bennington for et IT-selskap i Phoenix.

LES OGSÅ: Se Linkin Parks siste opptreden med Chester Bennington.

Fram til nå har Linkin Park solgt over 70 millioner plater til sammen. Strømmetjenesten Spotify har rangert Linkin Park som verdens fjerde mest strømmede band i første halvår av 2017.

Mental Helses Hjelpetelefon kan nås på telefon 116 123 hele døgnet. Det samme gjelder Kirkens SOS på telefon 22 40 00 40.