Eksklusivt: Lytt til Tusmørkes nye album – en uke før lansering

Bandet slipper albumet Hinsides 12. mai.

Siden oppstarten i 1994 har progrockerne i Tusmørke fra Skien holdt det gåendemed sine soniske sprell – sist med fjorårets album Ført Bak Lyset som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA og nominert til Spellemann i kategorien «rock».

Om en uke slipper bandet det nye albumet Hinsides – og vi kan i dag by på en eksklusiv stream av utgivelsen til glede for våre lesere.

— Fra furupanel, elggevir og fløytetakes på do til diffusjonsplater, 36-kanals mikser og fullisolert, ventilert vokalbooth. For innspillinga av dette albumet flytta vi fra kjellerstua på familiegården til fenomenet Marxo Solinas på Hønefoss til Taakeheimen Lydrike i Torggata med Morten Øby som tekniker og produsent. Det var supermåne, solformørkelse og vårjevndøgn da vi gikk i studio, sier bassist og vokalist Benedikt Momrak til GAFFA.

LES OGSÅ: — En deilig langfinger av en låt.

— Vi hadde feiret 666-årsjubileum for svartedauen og opplevd dødsfall og fødsler i nær familie. Denne skiva skulle bli noe utenom det vanlige, som det heter.

— For første gang tok vi i bruk «flyvel» og kunne slå oss løs med all slags perkusjon. Fjorårets plate ble nominert til Spellemann; innspillinga av årets plate gjør Morten Øby til en sterk kandidat til Nobelprisen i personlig kjemi; her snakker vi ukuelig positivitet og full klaff over hele tverrfløyta, avslutter han.

LES OGSÅ: Knuste hvert eneste eksemplar av nytt album.

Tusmørke kan oppleves live på Blå i Oslo fredag 12. mai.