Fansen tok et siste farvel med Chuck Berry

Rockelegenden lå i åpen kiste med sin ikoniske Gibson-gitar i hjembyen St. Louis.

18. mars kom nyheten om at Chuck Berry hadde gått bort. Berry ble 90 år, men til tross for at han han la inn årene som konsertartist så sent som i 2014, året etter hans siste konsert i Norge, annonserte han i fjor høst at et nytt album skulle slippes i løpet av 2017.

LES OGSÅ: Den første singelen fra Chuck Berrys album er her.

I går fikk fansen i hjembyen St. Louis en mulighet til å ta farvel med Berry. På klubben The Pageant lå Berry i åpen kiste med sin røde Gibson ES335-gitar festet til lokket av kisten. Folk skal ha stått mange timer i kø for å vise sin siste respekt til rock & roll-legenden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blomster fra The Rolling Stones (Foto: Michael B. Thomas / Getty Images / AFP / NTB Scanpix).

Utenfor lokalet var det, ifølge Billboard, en musiker som fremførte klassiske Chuck Berry-låter, som Johnny B. Goode, Sweet Little Sixteen og Roll Over Beethoven. The Rolling Stones, bandet som mer enn noen andre ble inspirert av Berrys musikk, hadde også sendt en egen blomsteroppsats formet som en gitar til tilstellingen.

Lang og innholdsrik karriere

Berry ble født i St. Louis i 1926 og debuterte i 1955 med singelen Maybellene. En lang og innholdsrik karriere med eviggrønne singler som School Day (Ring! Ring! Goes The Bell), You Never Can Tell, Sweet Little Sixteen og Johnny B. Goode ble kronet da han i 1986 som en av de første artistene ble innlemmet i Rock & Roll Hall Of Fame.

To år tidligere, i 1984, fikk han også hedersprisen under Grammy-utdelingen.

LES OGSÅ: Inviterer til spesiell konsertkveld i Oslo.

Han spilte konserter frem til de siste årene, og gjorde sin siste opptreden i Norge da han gjestet Sentrum Scene i Oslo høsten 2013. Dessverre bar han allerede den gang preg av sin høye alder, og konserten ble anmeldt til to stjerner her i GAFFA.

Chuck Berry på Sentrum Scene i Oslo, 2013 (Foto: Tord Litleskare).

LES OGSÅ: Avslører identitetene bak maskene.