VIP-lounge for panteinnsamlerne på Roskilde

En gruppe som ofte blir oversett, men som gjør veldig mye for den generelle trivselen på festivaler, er panteflaskeinnsamlerne. Men på Roskilde i sommer får de endelig den respekten de fortjener. Spesielle VIP-lounger kommer til å være tilgjengelig for dem som går omkring og plukker opp bokser og flasker, hvor de kan hvile og drikke noe forfriskende.

Det er den danske kunstgruppen Superflex som står bak prosjektet. De kalles Flagship Shelters/Bottle Collectors VIP og er til for å skape oppmerksomhet rundt økonomiske urettferdigheter og det konsumbaserte samfunnet vi lever i. VIP-loungene kommer til å bygges som kjente motehus-bygninger, men i billigere materiale. Alt for å skape en så sterk kontrast som mulig, og samtidig sette fingeren på samfunnets store ujevnheter.

I tillegg til Flagship Shelters/Bottle Collectors VIP kommer det til å settes opp rundt 20 kunstinstallasjoner på Roskilde Festivalen denne sommeren.

Roskilde arrangeres i perioden 25. juni til 2. juli. Blant andre Neil YoungLCD Soundsystem og PJ Harvey kommer til å opptre på den danske festivalen.