KOMMENTAR: Slik kan du hjelpe norske artister gjennom koronakrisen

Daniel Kvammen, Ida Jenshus og Thomas Dybdahl er blant de norske artistene som streamer live-konserter under koronakrisen.
De norske artistene har blodrøde tall på bunnlinjen akkurat nå - slik kan du være med å støtte dem.

Alle er presset akkurat nå. Koronakrisen går hardt ut over norske musikere. Deres livsgrunnlag er fra den ene dagen til den andre forsvunnet. Vi vet ennå ikke hvor lang tid forbudet mot kulturarrangementer vil vare.

Vi vet dog at det er viktig for kulturens og musikkens fremtid at vi hjelper til der vi kan. Derfor har vi startet kampanjen #StøttEnMusiker, som vi håper du som leser vil være med og dele blant dine musikkelskende venner.

LES OGSÅ: Glastonbury Festival avlyst.

Alle roller er viktige i samfunnet, og det samme gjelder naturligvis alle de som besitter en rolle i kulturlivet. Nedenfor finner du gode råd til hvordan vi sammen, med små justeringer, kan gjøre en forskjell.

#StøttEnMusiker

  • Har du billetter til en konsert som er blitt utsatt, behold billettene og gled deg til konserten.
  • Er konserten blitt avlyst, vurder om din personlige økonomi kan tåle at du ikke får billettpengene refundert.
  • Hvis billettpengene fra en avlyst konsert blir automatisk refundert til din konto kan du vurdere å øremerke denne summen til artisten du skulle ha sett live.
  • Del musikken du elsker med dine venner, slik at hjulene kan holdes i gang.
  • Kjøp musikk digitalt, hvis du har råd. Det gir flere inntekter til den enkelte musiker enn strømming gjør. Dra på konserter – fra stua.
  • Det er et hav av virtuelle konserter i disse dager. Se dem og vipps en sum til artistene og produksjonen bak, hvis mulig.
  • Kjøp merchandise. Etter digitaliseringens inntog har merch-salg blitt viktig for spesielt de artistene og gruppene som først og fremst lever av å spille konserter.