First Aid Kits favorittlåter fra 2010-tallet:

– Ble gitt ut i en stormfull periode i mitt liv

First Aid Kit fotografert i 2017.
I det siste nummeret av GAFFA i Sverige ble det publisert et større sammendrag av 2010-tallets beste låter og album.

Duoen First Aid Kit dukket opp på begge listene. Og mens vi venter på den norske redaksjonens oppsummering av det siste tiåret (som publiseres her på nettsidene denne måneden) kan vi by på dette intervjuet fra vår svenske søsterredaksjon.

Her forteller søstrene Johanna og Klara Söderberg hvordan det var å spille inn Emmylou, som havnet på fjerdeplass på listen over tiårets beste låter.

LES OGSÅ: Supergruppen til Alice Cooper rører på seg igjen.

– Vi var supernervøse hele tiden, sier Johanna, og fortsetter:

– Vi hadde reist til Omaha, Nebraska i USA for å spille inn en plate med Mike Mogis fra Bright Eyes. Tidligere hadde vi spilt inn i mitt lille rom hjemme hos mamma og pappa, så det var en syk omstilling å helt plutselig skulle spille inn i et kjempestort og kult studio i Amerika med vårt største idol. Vi undret hele tiden på om låten var bra. Vi syntes refrenget var for cheesy og lurte på om folk kom til å like den. Derfor skrev vi litt mer abstrakt og kunstig tekst i versene for å balansere ut det veldig direkte refrenget. Da Mike Mogis spilte pedal steel-introen fikk vi frysninger. Han kom på den der briljante melodien som virkelig løftet låten og gjorde den mer country.

På spørsmål om hva som er deres favorittlåt fra 2010-tallet er svarene forskjellig. Klara Söderberg holder et kort på Paul av Big Thief, mens Johanna trekker frem Song for Zula av Phosphorescent.

– Jeg vet ikke om dette er den beste låta, men for meg har den betydd veldig mye. Den ble gitt ut i en stormfull periode i mitt liv og gjør meg alltid kjempenostalgisk, sier Johanna Söderberg til GAFFA.se.

Fikk du med deg denne?