Singelaktuelle Moyka:

– Det burde absolutt være flere kvinnelige produsenter

Den norske artisten Moyka.
Den bergensbaserte artisten Moyka er snart klar med sin debut-EP Circles. I morgen slipper hun singelen Ride som en siste forrett.

Låtene Colder, Bones og All the Things We Forgot har gått sin seiersgang de siste månedene. I morgen slipper Moyka den silkemyke oppfølgeren Ride, en siste smakebit fra hennes kommende EP-debut.

Ifølge plateselskapet Made ble Ride skrevet og produsert av Moyka i sin helhet på soverommet før hun tok den med videre til produsent Eirik Hella for å gjøre den ferdig.

LES OGSÅ: Aurora skjuler konserter i Israel.

Den 21 år gamle hallingdølen, som egentlig heter Monika Engeseth og studerer musikkproduksjon i Bergen, er sammen med jez_ebel og Iris del av en ny bølge av unge elektropop-stjernerneskudd som har sprunget ut av vestlandsbyens musikkmiljø og debuterte på by:Larm tidligere i år.

I sommer var hun også å finne på plakaten til Øyafestivalen.

Få en sniklytt på singelen som slippes i morgen her.

I en pressemelding fra plateselskapet Made snakker Moyka ut om arbeidet med den kommende EP-debuten. Det å innta produsentrollen i studio beskrives like mye som en katarsis for den unge artisten som det i utgangspunktet var å skrive låtene.

Hun mener også at det burde være flere kvinnelige produsenter:

– Det er kjempeviktig, og jeg skjønner ikke hvorfor det ikke finnes flere. Det er utrolig off-putting å gå inn i et rom med masse menn som kun snakker om plug-ins i en session. Det er ikke særlig produktivt når du er kvinne og du trenger å finne din egen sound, uttaler hun via plateselskapet.

LES OGSÅ: Elton John tar farvel med to konserter i Norge.

Circles har lanseringsdato 18. oktober.

Ride er ute på alle strømmetjenestene allerede i morgen.

Foto:Signe Luksengard | Made
Singelaktuelle Monika Engeseth (21).