Trondheim Calling fyller 10 år:

– Behovet for en arena som bygger opp under ung og ny musikk er viktigere enn noensinne

Amanda Tenfjord på scenen under Trondheim Calling 2019.
I 2020 fyller Trondheim Calling 10 år. I dag annonseres de første 11 artistene til jubileumsutgaven av bransjefestivalen.

I dagene 30. januar til 1. februar 2020 skal Trondheim nok en gang fylles av musikkbransje, publikum og nye norske talenter.

Arrangørene beskriver dagens slipp som «en smakebit på mangfoldet man kan oppleve under Trondheim Calling». Det bys på bransjefavoritter, undergrunnsband og større publikumsfavoritter som er aktuelle med ny musikk.

LES OGSÅ: Protesterer mot Spotify – på Spotify.

Blant annet skal Truls gjøre comeback med sin første konsert på hele fire år under Trondheim Calling 2020. Torgeir Waldemar vil også være aktuell med nytt album når han opptrer på festivalen. Sterke navn som Myra, Deathcrush, Blomst og The Switch er også bekreftet til festivalen neste vinter sammen med by:Larm-snakkisen Tacobitch og det ferske bandet Cora Sandel, bestående av medlemmer fra Youth Pictures of Florence Henderson, Snöras og Askepop.

I See Rivers, Safario og Kontrollert Kaos runder av festivalens første musikkslipp. Sistnevnte er fersk vinner av Musikkprisen, en heder og ære som tidligere har gått til artister som Mikhael Paskalev, Highasakite og Amanda Tennfjord.

Festivalen, som ifølge arrangørene startet som et generasjonsopprør i musikk-Trondheim, har med årene utviklet seg til en av landets største showcase-festivaler med over 8.000 besøkende hvert år.

– Da vi startet hadde vi aldri i tankene at Trondheim Calling skulle feire 10-årsjubileum. Men seniorene i musikk-Norge, særlig i Trøndelag klamrer seg fortsatt fast til hovedscenene, så da er behovet for en arena som bygger opp under ung og ny musikk viktigere enn noensinne, sier festivalsjef Thomas Ryjord i en kommentar til GAFFA.no.

Fikk du med deg denne?