Bon Ivers fjerde studioalbum ute:

Feirer høsten med nytt album

Sponset innhold
Bon Iver slipper sitt fjerde studioalbum i,i 30. august.
Det fjerde albumet til Bon Iver har funnet veien til butikkhyller og strømmetjenester nær deg, og det er bare å sette av godt med tid for å lytte godt gjennom denne skiva.

Det ferske albumet med tittelen i,i har fått meget gode mottagelser i både norsk og internasjonale medier. Dette er Bon Ivers fjerde plate, og den siste i en syklus som tar for seg de fire årstidene.

Vi fikk vinter med For Emma, Forever Ago, våren med Bon Iver, Bon Iver og deretter sommeren med 22, A Million. Når i,i nå slippes passer det perfekt at høsten står for døren. Bon Ivers Justin Vernon beskriver albumet og prosessen rundt det slik:

– Det føles veldig som den mest voksne plata, den mest komplette. Det føles som når du kommer deg videre i livet, og solen begynner å gå ned og du får et perspektiv på ting. Da kan du bruke det perspektivet til ærligere og mer generøse ting.

Isolerte seg i studioet i seks uker

Platen er spilt inn i to forskjellige studioer. Først var det April Base i Wisconsin som var basen, men senere flyttet Bon Iver innspillingene til Sonic Ranch i Texas. Der utnyttet de fasilitetene til det fulle. Samtlige av studioets fem innspillingsrom var i bruk samtidig ved flere anledninger. Flyttingen til Sonic Ranch var nøkkelen for å komme i mål med dette prosjektet i følge Vernon:

– Det lot oss føle oss mer komfortable og selvsikre. Være helt fri for alle forstyrrelser. Jeg tror ikke jeg forlot studioet på seks uker. Og på mange måter er historien til albumet historien om disse seks ukene mer enn de nesten seks årene for noen av låtene.

Sonic Ranch ga Vernon roen han trengte for å få frem kreativiteten, noe som høres tydelig gjennom hele i,i. De første smakebitene fra albumet ble sluppet allerede i juni, med enda et par låter for noen uker siden. Nå er endelig hele albumet her, og du kan lytte fra åpningssporet Yi helt til det avsluttende sporet RABi.

Åpen tittel

Justin Vernon har følgende å si om det noe uvanlige navnet på Bon Ivers fjerde studioalbum:

– Tittelen på platen kan bety akkurat hva det betyr for deg eller meg. Det kan bety å tyde og styrke ens identitet. Den kan handle om hvor viktig individet er, og hvor uviktig individet er, hvordan vi alle har koblinger til hverandre.

Bon Iver har nylig avsluttet en Europa-turné, og er nå klare for å ta fatt på USA. Allerede i morgen står de på scenen i Missoula i Montana. Dette er den første av 18 konserter frem til midten av oktober, og Bon Iver vil spille noen av sine største konserter så langt i løpet av de neste par månedene.

i,i gis ut på Jagjaguwar Records.