Kommentar:

Forum Scene for alle

Illustrasjonsbilde av hovedsalen til nye Forum Scene i Bergen.
Etter at bergensbandet Romskip tidligere denne uken trakk seg fra åpningsfestivalen til den nye konsertscenen Forum Scene i Bergen grunnet minoritetseieren Dan Odfjells tilknytning til det kontroversielle nettstedet Resett, ønsker Haavard Monsen, daglig leder i driftselskapet LiveOn AS, å klargjøre enkelte aspekter ved drift og eierskap av Forum.

Forum Scene skal være en kulturarena for alle bergensere, med alle slags meninger og livssyn. Som Jens-Petter Glittenberg, representant for majoritetseier i Forum, Salt, sa til Bergens Tidende i vår; Forum skal bli Bergens Rockefeller, Bergens Sentrum Scene.

Den storstilte oppussingen har gjort Forum til en konsertscene og konferansearena som kan huse minneverdige opplevelser i mange år fremover. Vi opplever stor entusiasme rundt prosjektet, og er takknemlig for at både lokale og nasjonale konsertarrangører og kulturliv har besøkt oss og tar så godt imot oss.

LES OGSÅ: HBO satser på norske krefter.

Etter Bergens Tidendes artikkel om at bandet Romskip trekker seg fra åpningsfestivalen ønsker jeg, som daglig leder i LiveOn AS, å si noe oppklarende om drift og eierskap av Forum. LiveOn AS, som er et selvstendig uavhengig selskap, skal drive Forum som et moderne kulturhus og konsertscene. Her skal det være plass til alle slags uttrykk og meninger.

Sammen med konsertarrangør Brilliance Live har vi derfor booket noen av byens beste og mest spennende artister til åpningsfestivalen i slutten av august.

Foto:Oddbjørn Steffensen | GAFFA
Romskip på scenen under Bergenfest denne sommeren. Nå har bandet fått mye oppmerksomhet i pressen etter at de valgte å trekke seg fra åpningsfestivalen til Forum Scene i Bergen.

Da Salt ønsket å kjøpe aksjeselskapet som eier bygningen der Forum Scene ligger, var Dan Odfjell en av de gamle eierne. Han ønsket ikke å selge sine aksjer, og ble derfor værende i selskapet som en mindre aksjonær. Odfjell, som bor store deler av året i Chile, kommer ikke til å ha noe med driften av Forum Scene å gjøre.

Det er ikke vanskelig å forstå at folk reagerer på ting Dan Odfjell har skrevet de siste årene. Hvis man går langt nok bak i eierstrukturene på selskaper som investerer i eiendommer som huser konsertarenaer, hoteller, restauranter eller andre tjenester man benytter seg av, så vil man ofte finne personer som har et politisk ståsted langt fra ens eget. Så er det opp til hver enkelt å bestemme seg for hvordan man skal forholde seg til dette. Vi har respekt for Romskips valg, selv om vi gjerne skulle sett dem på scenen når Bergens nye storstue innvies.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Romskip-konserten på Bergenfest.

Vi ønsker alle velkomne til storstilt åpning av Bergens nye kulturarena, med åpningskonsert 29. august og påfølgende åpningsfestival 30. til 31. august.

OM FORFATTEREN: Haavard Monsen er daglig leder i selskapet LiveOn AS. Dette innlegget ble først publisert i Bergens Tidende. Det er gjengitt her på GAFFA.no i sin helhet med tillatelse fra forfatteren.

Foto:Forum Scene | Promo
Nye Forum Scene i Bergen.