GAFFA-redaksjonen anbefaler:

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Pstereo denne uken

Stemningsbilde fra Pstereo 2014
Underworld, The Hives og Bloc Party headliner årets utgave av den store festivalen i Trondheim - og de skal du selvsagt få med deg. Her kommer GAFFA-redaksjonens andre musikalske anbefalinger.

Mens årets sommersesong går høsten i møte, nærmer Pstereo i Trondheim seg med stormskritt. I morgen går startskuddet på Marinen med Underworld og Bigbang blant trekkplastrene på hovedscenen.

Nytt for festivalen i år er et daglig stand-up-show med profiler som Dag Sørås, Jonis Josef og Tusvik&Tønne.

LES OGSÅ: Platekompaniet legger ned nesten alle butikkene.

GAFFA-redaksjonens utsendte har imidlertid tatt en titt på den musikalske biten av Pstereo-menyen for å peke ut noen av konsertene vi gleder oss mest til å oppleve.

Et friskt pust som tar pusten fra deg

Hvem: Mall Girl
Hvor: Kanonscenen
Når: Torsdag 15. august, klokken 16:00
Hvorfor: Helt siden Oslo-bandet leverte en aldeles forrykende konsert på bransjefestivalen Trondheim Calling tidligere i år har jeg sett fram til den neste anledningen til å se dem live. Sjangermessig er det nok best å forvente seg litt poprock, for så å la seg bli positivt overrasket. Bandet har dukket opp som et friskt pust i norsk musikkliv, og du skal ikke se bort ifra at de kan ta pusten fra deg også.

Stemningsfull opplevelse langs elvebredden

Hvem: Fay Wildhagen
Hvor: Veitascenen
Når: Lørdag 17. august, klokken 21:00
Hvorfor: Etter å ha sluppet det vanskelige andrealbumet Borders fikk Wildhagen en dobbelnominasjon til Spellemannsprisen i kategoriene årets indie/alternativ og årets produsent. Med varierte låter i katalogen ligger denne konserten an til å bli en stemningsfull opplevelse langs elvebredden. I tillegg til å være låtskriver og vokalist er Fay Wildhagen nemlig en meget habil gitarist som ikke er fremmed for å «bjuda på».

Kunsten å levere intens og troverdig punk

Hvem: Turnstile
Hvor: Veitascenen
Når: Torsdag 15. august, klokken 20:45
Hvorfor: Det amerikanske bandet skal angivelig være et godt liveband, hvor energien i musikken kommer til sin fulle rett på konsert. Punken har lenge blitt ansett som en av de enklere musikksjangrene å mestre, men å kunne gjøre det med overbevisning, intensitet og troverdighet er en kunst. Musikken til Turnstile er dessuten kritikerrost fra flere hold i USA, så det kan være verdt å sjekke ut bandet når de spiller live i Trondheim.

En musikalsk renselse

Hvem: Gregory Alan Isakov
Hvor: Elvescenen
Når: Fredag 16. august, klokken 16:45
Hvorfor: Innimellom alle rockekonsertene kan ofte en musikalsk pust i bakken være etterlengtet, på samme måte som man spiser syltet ingefær for å rense sansene før neste sushibit. Isakovs musikk bærer preg av å ha sin opprinnelse fra andre siden av dammen, med alt det innebærer av country, folk og banjo. Likevel kan man trygt legge igjen cowboyhatten hjemme. Med sin lavmælte sang og melankolske melodier kommer ikke denne musikken til å slå deg rett i fjeset, men kanskje treffe hjertet i stedet.

God gammeldags garasjepunkrock for nyfødte valper

Hvem: The Dogs
Hvor: Veitascenen
Når: Lørdag 17. august, klokken 19:10
Hvorfor: Pstereo har mye rock på tapetet i år. Selv om The Dogs er en av de mindre bookingene, er nok bandet kjent farvann for mange som har tenkt seg på festival nede på Marinen. Når det er sagt er dette en helt klar forhåndsfavoritt blant rockeavdelingen på programmet. Musikken er både catchy og lettfordøyelig, så for nyfødte valper i sjangeren er dette et fint sted å starte. Det skal godt gjøres å ikke la seg rive med av hundene med Kristopher Schau i spissen når de spiller opp til god gammeldags garasjepunkrock med trøkk i.

LES OGSÅ: Dette er den mest flørtevennlige festivalen i Norge.

Hvilke konserter gleder du deg mest til på Pstereo? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.