– Bitterhet er ubrukelig, sinne og minne derimot

Sony-artist Ina Wroldsen fotografert under en pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo.
Forgive or Forget er Ina Wroldsens nye låt ut. Den handler om å gå videre fra noe vondt – uten verken å tilgi eller glemme.

Låten hadde verdenspremiere på Rådhusplassen under VG-lista for noen uker siden, og slippes fredag denne uken. I teksten går Wroldsen litt imot det som gjerne er gjengs, forklarer hun i en uttalelse.

– Normer og samfunn forteller oss at å tilgi er det som gjør at vi kan gå videre med fred i sinn og hode. Mens jeg ser at noen situasjoner trenger tilgivelse, synes jeg samtidig at andre krever at vi husker akkurat hva som skjedde, og at vi ikke skal glemme det.

LES OGSÅ: Slash stilte i skjorten til norsk band.

For henne er det eneste måte å vite med sikkerhet at det aldri skal skje igjen.

Forgive or Forget handler like mye om at jeg ikke skal glemme meg selv og mine egne feige valg, som den handler om situasjonen og menneskene som gjorde at jeg følte meg sånn som jeg gjorde da jeg skrev låten, sier Wroldsen.

Hun understreker at vi bestandig har et valg. Derfor synes hun ikke synd på seg selv, eller er bitter.

– Bitterhet er en ubrukelig følelse. Sinne og minne derimot, det kan jeg bruke – og få til å jobbe for meg, sier den drevne låtskriveren, som også har satset på egen artistkarriere den siste tiden.

Foto:Helge Brekke
Ina Wroldsen vant P3-prisen 2018.

(©NTB)