Byr på fremadstormende rockebands eneste festivalkonsert på norsk jord denne sommeren

Stemningsbilde fra Audunbakkenfestivalen.
Når årets utgave av Audunbakkenfestivalen går av stabelen stiller Bokassa opp med sin eneste festivalkonsert i Norge denne sommeren.

Med unntak av bandets oppvarmingsjobb for Metallica på Granåsen Arena i Trondheim lørdag, blir dette eneste mulighet til å se Bokassa på scenen her til lands i år, opplyser arrangørene.

Også Lindström, Amgala Temple, Blomst og Signe Marie Rustad blir å se på festivalen i Disenå.

LES OGSÅ: Slash stilte med Bokassa-skjorte på scenen.

– Årets festival blir en nydelig blomst av vidt forskjellige musikksjangere, sier festivalsjef Audun Hansen i en kommentar.

Begynte som en vennefest

For 17. året på rad drar Hansen i gang Audunbakkenfestival på toppen av det nedlagte grustaket på Disenå.

Festivalen begynte som en vennefest i hagen til foreldrene hans, men har med årene etablert seg som en seriøs musikkfestival med rykte på seg for å booke rykende ferske navn.

– Vi liker å være litt annerledes og det forsøker vi også å gjenspeile på artistene vi booker. I år blir det blant annet et åtte mann stort gammaldans-orkester, det blir elektronika fra en av pionerene på den norske elektronika-scenen i Lindström, det blir americana, country, rock, stoner-punk og bluegrass, forteller festivalsjefen.

– Ekstra stas er det at vi får Bokassa eksklusivt på besøk som eneste festival i Norge. Bokassa turnerer sammen med Metallica i hele sommer, men de hadde frihelg akkurat på helga vår og den ønsket de å bruke på å spille på Audunbakken. Det er stor stas, legger han til.

Bokassa signerte i påsken platekontrakt med britiske MVKA og slapp andreplaten Crimson Riders i forrige måned.

Samarbeidet med skoleelever om profil

Audunbakkenfestivalen drives på frivillig grunnlag. I tillegg til musikkprogrammet kan festivalen også by på Odalsmesterskap i rævkrok. I år er den grafiske profilen til festivalen designet og utarbeidet av to skoleelever ved Nannestad VGS.

– Vi så potensialet i å gi fra oss kontrollen og legge den i hendene på unge lovende grafikere. Valget falt på en gjeng med tredjeårselever på medier- og kommunikasjonslinjen på Nannestad VGS som siden i høst har hatt som skoleoppgave å designe helt ny profil med plakat, brosyre, t-skjortedesign og materiale for sosiale medier, sier komiteeleder for markedsføring Mette Haugland.

Til slutt var det Oskar Enstad fra Eidsvoll og Andreas Veseth Engvold fra Skjesmokorset som stakk av med seieren.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Bokassa på Øya 2018.

Audunbakkenfestivalen arrangeres i dagene 2. til 4. august. Mer informasjon om festivalen finner du her.

Foto:Ellen Lund
Bokassa fotografert på Øyafestivalen i 2018.